Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Дах Орлівського НВК потребує значного ремонту

Автор Г.Башта

Багато дітей чекають зиму з нетерпінням та радістю, адже це ще одна можливість для них весело провести своє дозвілля. Багато, та не всі. Діти, а точніше школярі Орлівського НВК, на зиму очікують з жахом, адже їх рідна школа потребує значного ремонту. Вже декілька років поспіль дах будівлі протікає, хоча воно й не дивно, адже там місцями не має не те що шиферу, а навіть рубероїд відірваний, проте моху зеленого вистачає. За словами Оксани Заруби директора цієї школи, сільська та районна влада добре проінформована з приводу цієї проблеми, проте активних дій поки що не спостерігається.

 

 

Оксана Заруба - директор Орлівського НВК: "У нас така проблема, бачите частина даху застаріла, протікає і потребує капітального ремонту, в основному на коридорі протікає. Ми співпрацюємо з сільською радою і сподіваємося, що на наступний рік нам допоможуть вирішити цю проблему. Будемо сподіватись, що в новий навчальний рік діти вже прийдуть в оновлену школу".

У грудні 2013 року частина даху була перекрита, кошти на це виділила сільська рада, проте вподальшому, щоб вже покінчити з ремонтом остаточно, грошей  не вистачило ні в 2014 році, ні в 2015, до кінця якого залишилось менше місяця. Зате на ремонт будинку культури, який і так знаходився в хорошому стані, було витрачено 1 млн 200 тис грн. Почувши такі цифри, не важко зрозуміти, що з бюджетом у сільраді все добре, ба навіть більше того, виходить, що культурно-розважальне життя для декого на селі переважило чашу терезів – і освіта та навчання нашого майбутнього покоління, наших дітей, як часто буває в таких ситуаціях, відійшли на другий план. Та сподіваємось, що не назавжди, тож ми поцікавились у новообраного сільського голови В.Рябченка – чи планує він якось посприяти у вирішенні цієї проблеми.

Віталій Рябченко - голова Орлівської сільради: "У нас є красивий забор, у нас є красиві зупинки. Попередній голова молодець, за це йому велике дякую, але в нас є школа, яка тече, є сільська рада,  яка теж тече. Тобто все красиво, але не бачать іншу сторону. Потрібні кошти, потрібен спонсор, будуть гроші, будемо щось робити".

Звичайно, в селі і без того проблем вистачає, проте є надія, що ремонт даху у школі посяде не останнє місце у цьому переліку і кошти все ж таки знайдуться.

f t g