Головна
На своїй малій батьківщині побував ІІ Президент України Л.Д Кучма PDF Друк e-mail
Вівторок, 18 жовтня 2011, 16:22

Автор О.Філонова

На своїй малій батьківщині побував ІІ Президент України Л.Д Кучма. Леонід Данилович побував в с. Чайкине Н.-Сіверського району та селах Костобоброве та Олександрівка на Семенівщині.

На своїй малій батьківщині Л.Д.Кучма гість не рідкий, при нагоді завжди відвідує рідні місця, спілкується з земляками. На кордоні Новгород-Сіверщини другого Президента країни зустрічало керівництво району. Шанованому гостю традиційні хліб-сіль і слова привітань. Далі Леонід Данилович попрямував до Чайкина. Цього разу в поїздці його супроводжувала народний депутат України Тетяна Засуха. Тут він помолився в церкві  св. Параскеви П'ятниці, побував на фермі агрофірми ім. Шевченка, завітав на Чайкинський м'ясо-молочний комплекс "Сіверський", де ознайомився з роботою підприємства та привітав його працівників з професійним святом. Принагідно поспілкувався з чайкинцями, які поділилися своїми проблемами, обмінялися думками. Побував Леонід Кучма і в с. Костобоброве, де відвідав церкву св. Даніїла. Тут його тепло зустрічали місцеві жителі. Для всіх знайшов і хвилинку уваги, і хороше слово. Цього ж дня Леонід Данилович відвідав могили рідних в с. Олександрівка Семенівського району. У нас була нагода поспілкуватися з ІІ Президентом України, зокрема, йшлося про реформи в країні.

Леонід Кучма - Президент України 1994 - 2004 рр.: "Реформи завжди потрібні, тільки треба спочатку подивитись, що воно дасть, який буде кінцевий позитивний результат, а не реформи заради реформи. Я думаю, що багато що говорили про адміністративну реформу, я так дивлюсь і не бачу тих положень про структури, міністерство, відомства і так далі. Тож  треба дивитись, для чого все це робиться. Податкову реформу зробили і ніхто ще доброго слова не каже, пенсійну реформу треба робити, але треба, щоб люди розуміли, для чого проводиться. Про що зараз мріє,чого бажає Президент Леонід Данилович Кучма? - Мрію тільки про одне - головне, щоб я приїжджав на батьківщину і бачив посмішки, радісні обличчя, а не одні проблеми. Щоб зміни відбувалися, бо всі хочуть якоїсь хоч невеликої віри в завтрашній день. У нас, на великий жаль, проблем  більше, ніж того, що хотіли б люди бачити. Тим більше, ми потрапили у таке становище: і Європі ми сьогодні не потрібні, і з Росією розсварилися. Тож думай сьогодні - а що завтра? А відповіді, на великий жаль, немає. Європейці нас тримають на прив'язі, на короткому. Яка проблема виникає, вони роблять з її таку велику. Тому ці подвійні, потрійні європейські стандарти позитиву не додають, ну, і з Росією  ніхто не знає, що буде далі, а Росія - це наш дійсно стратегічний партнер. Дійсно, без Росії у нас не буде майбутнього, тому нам треба шукати порозуміння з ними,а не війни. Війна для всіх погано - і для нас, і для росіян. Сьогодні свято Покрови, Ви приїхали в цей день. Ваші побажання мешканцям нашого регіону? - Я завжди бажав своїм рідним землякам миру і благополуччя для кожної родини, щоб менше було негараздів, щоб було більше радості в житті, щоб ми всі один одного помічали, допомагали і не залишали наодинці з його проблемами. Головне, щоб ті, хто відноситься до влади, дивились на життя через проблеми кожної сім'ї, родини, тоді у нас буде менше проблем, ніж у нас є сьогодні."

 

У Вас недостатньо прав для написання коментарів. Можливо, Вам необхідно зареєструватися на сайті.

Joomla 1.5 Templates by vonfio.de