Стан харчової промисловості в районі
- Деталі
- Опубліковано: П'ятниця, 25 жовтня 2013, 12:22
Автор І.Радковець
Програмою економічних реформ "Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава" передбачається модернізація економіки, за рахунок створення сприятливого клімату для підприємства. В Н.-Сіверському районі налічується 5 підприємств, які потребують модернізації. Харчова промисловість представлена підприємствами ПрАТ "Новгород-Сіверський сирзавод", ПрАТ "М'ясо-молочний комплекс "Сіверський". На сьогодні потужності цих підприємств спроможні забезпечити жителів району основними продуктами харчування.
Одним з таких є підприємство з виробництва хлібобулочних виробів, асортимент продукції якого налічує 30 найменувань. За добу реалізується 2 т продукції. Виробами даного підприємства забезпечуються дошкільні та шкільні заклади району. За словами завідуючої виробництвом Олександри Ігнатьєвої, вони працюють над вдосконаленням якості та збільшенням асортиментного переліку.
Олександра Ігнатьєва - начальник виробництва "ФОП Лозинський": "Зараз ми працюємо над заварним хлібом і в перспективі у нас програма по освоєнню випічки хліба для діабетиків".
Подальший розвиток та умови праці постійно на контролі районної влади і нещодавно голова райдержадміністрації В. Кауфман та його заступник І. Гавриленко побували на цьому підприємстві, говорили про стабільність роботи виробництва та забезпечення продукцією населення.
В'ячеслав Кауфман - голова Н.-Сіверської райдержадміністрації: "Підприємство працює стабільно. В цьому році робота краща ніж в минулому. Люди працюють, отримують заробітну плату. Це підприємство доставляє хліб у всі точки. Я хотів би, щоб вони розширялись для подальшого збільшення економічної ситуації в районі".
Покращення якості виробів та збільшення потужності підприємства можливе за умови його модернізації, адже технічне оснащення потребує оновлення.
{youtube}Osnezp-feFY{/youtube}