Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

В День пам’яті Апостола Хоми відбулось освячення Покровської криниці

Традиційно на православне свято в День пам’яті Апостола Хоми пройшов молебень та відбулось урочисте освячення Покровської криниці. Не дивлячись на ранкову прохолоду, біля джерела зібрались  церковні наставники, місцеві жителі та представники міської влади. Відправив молебень Отець Іоан, настоятель Микильської церкви. Прочитані ним проповіді нікого не залишили байдужим, всі уважно слухали і хрестились.

Після спільної молитви священнослужитель розпочав обряд освячення криниці, набраної води у різні ємності, які заздалегідь підготували прихожани та окропив водою всіх присутніх.

Вже 6 років минуло відтоді, як відбудували цю криницю і даний обряд за всі ці роки став дійсно традиційним. Люди щороку з нетерпінням чекають на дане дійство, адже свято вірять у цілющість цього джерела.

Ірина Гуленок: "З цього року я ходжу до криниці вранці та ввечері купатися з донькою. Виходиш, здається холодно, але через дві хвилини у тебе тіло горить. Дуже приємно".

Лариса Очканова: "Ми, живучи на Україні, маючи стільки криниць,  не замислюємось і не цінуємо цього. Без води немає життя. Освячена вода це панацея і для душевного спокою і для організму. Давайте будемо цінувати нашу воду, наші криниці і нашу Україну".

Після обряду освячення всі бажаючі мали змогу набрати джерельної святої водиці. А святитель Іоан привітав усіх зі святом та побажав здоров'я миру та злагоди.

f t g