Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Кабінет міністрів України вніс серію змін в порядок розрахунку житлової субсидії

Опалювальний сезон вже розпочався, а внесення змін в порядок розрахунку житлової субсидії ще триває. Згідно вересневої постанови Кабінету міністрів України надання раніше призначеної державної допомоги припиняється у випадку, якщо збільшується кількість зареєстрованих людей у житловому будинку. Також змінились і умови нарахування даного виду соціальної допомоги, так, наприклад щодо осіб, які в цьому році досягли 18 років їхній фактичний дохід береться лише за деяких умов.

Лілія Ляшенко - начальник відділу грошових виплат УСЗН, сім'ї та праці Н.-Сіверської міської ради: "Доходи осіб, яким вже виповнилося 18 років, беруться фактичні розміри, тільки якщо вони отримують пенсію, стипендію, допомогу при народженні дитини, допомогу по догляду за дитиною до трирічного віку, державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства, державну соціальну допомогу дітям-інвалідам, державно-соціальну допомогу особам, які проживають з інвалідом першої другої групи внаслідок психічного розладу, доходи неповнолітніх осіб і допомогу по безробіттю".

За словами представників соціального захисту населення - лише один прожитковий мінімум буде братися у розрахунок для людей, які за попередній рік офіційно заробили хоча б одну гривню. Також зміни не оминули і солдатів строкової служби, не дивлячись на їхній дохід, середньомісячний скупний визначатиметься на рівні половини розміру прожиткового мінімуму.

Лілія Ляшенко - начальник відділу грошових виплат УСЗН, сім'ї та праці Н.-Сіверської міської ради: "Дохід на рівні одного прожиткового мінімуму береться особам, які мали будь-який дохід в 2015 році і особам, які навчаються, яким є 18 років, але вони навчаються за денною формою навчання. Також половина прожиткового мінімуму береться для осіб які в цей час були на строковій військовій службі. Всім іншим громадянам які не мали доходів в 2015 році до розрахунку субсидії береться дохід на рівні двох прожиткових мінімумів".

Також на даний час норми газу для опалення розраховуються відштовхуючись від кількості поверхів житлового будинку. Якщо 1-2 поверхи то субсидія нараховується з розрахунку на 1 кв.метр площі 6, 2 м кубічні газу, а якщо поверхів три і більше, тоді 3, 6 м куб. газу на 1 кв.метр опалювальної площі.

f t g