Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Козацький гарт

В спортивному залі дитячо-юнацької спортивної школи зібралися учні з трьох міських навчальних закладів, аби взяти участь у козацькому гарті. Перш ніж розпочати змагання, учні загальноосвітньої школи № 2, переможці минулорічних обласних змагань, підняли прапор. Додала всім гарного настрою пісня "Наша родина". З Днем захисника дітей поздоровив міський голова Олег Бондаренко.

Олег Бондаренко - міський голова: "Новгород-Сіверські хлопці і дівчата гарні, вони спортивні, вони гідно можуть представити наше місто, наш Сіверський край і в області, і за межами області. Це дуже гарно, що ви займаєтесь спортом. Я хочу вам побажати великих досягнень. В першу чергу, спортивні змагання  - це здоровий спосіб життя, а здорова українська нація непереможна.

Учням бажали мирного неба, бути гідними славних козаків, зростати сильними та мужніми. Заступник військового комісара Олександр Лупейко зазначив, що молодь має підтримувати багатовікову історію нашої держави.

Олександр Лупейко - заступник військового комісара Н.-Сіверського військового комісаріату: "Вітаю вас зі святом, бажаю успіхів в сьогоднішніх змаганнях, і впевнений, що ви будете надійними захисниками нашої держави. Слава Україні".

Після урочистостей перейшли безпосередньо до самого конкурсу, кожна команда виконувала ряд вправ. Дівчата стрибали на скакалці, а хлопці виконували стрибки з місця в довжину. Також юні спортсмени змагалися у конкурсі човниковий біг. Особливо вболівали тренери та всі присутні, коли розпочалась комбінована естафета. Силу випробували у перетягуванні канату. Кращими на цьому етапі змагань стали учні загальноосвітньої школи № 2. До козацького гарту долучився і міський голова Олег Бондаренко, і на власному прикладі показав, що сіверяни гідні нащадки козацького роду. Підвівши підсумки всіх етапів, оголосили переможців. Перше місце посіла команда Новгород-Сіверської гімназії №1, яка і поїде на обласний етап козацького гарту.

Анна Тиченко - уцениця Н.-Сіверської гімназії №1: "Мені дуже сподобалися ці змагання, я отримала море позитивних емоцій, найскладнішим для мене був човниковий біг, а найлегшими стрибки зі скакалкою. Я дуже щаслива брати участь в таких змаганнях і перемогти".

Владислав Кривенок - учень Н.-Сіверської гімназії №1:  "Я радий, що я брав участь у цих змаганнях, ми отримали перше місце, тому що ми готувались до цього конкурсу, багато проходили різних естафеті і недарма отримали перше місце. Попереду у нас обласні змагання влітку. Тому я також хочу, щоб ми зайняли перше місце і довели, що ми гарні у спортивних змаганнях".

Як годиться, після спортивних розваг, козаки мають підкріпитися. Тож, всіх учасників козацького гарту запросили скуштувати національну українську страву - куліш.

f t g