Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

В Орлівському НВК відкрилась додаткова дошкільна група

В Україні триває процес оптимізації закладів освіти тенденція до скорочення об'єктів навчальної сфери спостерігається і в Новгород-Сіверському районі. Проте є і винятки, як наприклад в Орлівці. Там мови про закриття дитячого садочку і не було. Адже протягом останнього часу дітей в селі побільшало і охопити всіх дошкільною освітою стало просто неможливим. Почали говорити про відкриття ще однієї групи. І не тільки, а й робити. Завдяки спільним зусиллям справа рушила з місця.

Оксана Заруба - директор Орлівського НВК: "Станом на перше січня 2016-го року батьки принесли заяву. Заяв уже 17 - на нову групу. Це були вже заяви дітей які були у дошкільному закладі і заяви нові. Ми написали листа до відділу освіти і відділ освіти допоміг нам. Вони звернулися до районної ради. Внесли зміни до документації і на сесії районної ради депутатський корпус проголосував за відкриття другої дошкільної молодшої різновікової групи."

Після отримання офіційного дозволу на відкриття постало питання щодо оснащення молодшої вікової групи.

Оксана Заруба - директор Орлівського НВК: "Звернулася до нашого сільського голови і звернулася до наших депутатів, прийшла на сесію і розказала про наші проблеми. Депутати на нашій сесії вирішили надати нам субвенцію 50 тисяч щоб ми устаткували на дитячий садок, а саме другу групу. Ми закупили і меблі, ми закупили і ігрові середовища, ми закупили і ліжка, закупили килими. Тобто ми оснастили групу так як вимагає того програма для дошкільного розвитку."

Ремонт у дитячих кімнатах робили працівники закладу з батьками разом. Фарбували, клеїли шпалери, білили, облаштовували територію навколо садочку. По завершенню всіх робіт у День Державного Прапора відбулось урочисте відкриття нової групи. Для батьків і дітей це довгоочікувана подія.

Яна Сич: "Для нас сьогодні це дійсно свято, адже ми цього чекали з нетерпінням. Дуже раді, що відкрилася друга група "Бджілка". Дякуємо керівництву і директору, нашому голові сільському."

Наталія Пилипенко: "Дуже цього чекали. Тепер наші дітки будуть розвиватися. Їм буде цікаво. В нас також буде багато вільного часу. Сподіваюся їм усім дуже тут подобається."

Ілля: "Дуже радий як у нас відкрився садочок. Тепер ми можемо з хлопчиками грати."

На святі влаштованому на честь відкриття молодшої групи зібралися всі ті, хто доклав зусиль для того аби всі орлівські діти мали можливість отримати дошкільну освіту. Представників районної влади зустрічали короваєм та словами подяки які також приїхали не з порожніми руками, а з іграшками для нової дитячої кімнати. Там де є діти, там є майбутнє, зазначив під час свого виступу голова райради  В'ячеслав Кауфман. Виконуючий обов'язки голови райдержадміністрації Руслан Веремієнко говорив, що відкриття у День українського прапора та напередодні річниці Незалежності України це знакова подія. Що саме завдяки таким селам, як Орлівка стає можливим відродження Поліського краю. Багато гарних добрих слів та поздоровлень лунало того дня і від інших гостей свята. Працівників закладу, батьків. І звісно від дошкільнят. По завершенню урочистостей директор Орлівського НВК та голова Орлівської сільради перерізали символічну стрічку і майбутні вихованці дитячого садку "Бджілкка" і інші присутні на святі оглянули нові кімнати двері яких відкриються для маленьких орлівців вже 1 вересня.

f t g