Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Виставка художника-графіка Володимира Половця

Виставку присвячену «Слово о полку Ігоревім», художника-графіка Володимира Половця презентували в музеї «Слова» в Новгороді-Сіверському. В експозиції представлені графічні роботи, а також унікальне подарункове видання «Слова» з авторськими ліногравюрами.

Володимир Половець - художник-графік: "Ці всі мініатюри ліногравюр взяті з літописів, тобто я їх всіх перевів у ліногравюри. Віддрукував на папері, подивився що непогано. Потім я почав робити енциклопедію. Мені здалось що це дуже цікаво."

Тираж видання складає 500 примірників. В кожній з книжок міститься авторська ліногравюра, яка відрізняється одна від одної. Над книгою «Слово» Володимир Половець працював декілька десятків років. Привітати художника з відкриттям виставки прийшли небайдужі до мистецтва, однокласники, громадські діячі.

Генадій Вязовик: "Я вважаю, що кожен мешканець Н.-Сіверського повинен побувати тут і подивитись на ці картини, тому що нічого кращого про "Слово о полку Ігоревім" на сьогоднішній день немає."

Тетяна Правдива: "У цій книзі художнику вдалося підвестися до рівня автора тексту "Слово о полку Ігоревім". Гадаю, що це сталося завдяки тому, що він запропонував нам не погляд сучасної людини на історичне минуле і не історичну реконстуркцію. Це погляд згори , над якою панує тільки той в чиїх руках доля світу, народів і кожного з нас."

Демян Овсієнко: "Це дуже чудово і неможливо передати яка це робота, графіка. Я дуже цим пишаюсь, моїми колишніми учнями, що вони дійшли до такої вершини."

Наприкінці презентації Володимир Половець розповів про свої роботи, про плани на майбутнє та закликав ростити сучасну молодь на прикладах елітарного мистецтва в живописі. Міському голові Олегу Бондаренко радив розвивати місто естетично.  Всі жителі та гості Новгорода-Сіверського мають гарну нагоду побачити роботи художнього редактора та ілюстратора Половця в музеї-заповіднику 2Слово о полку Ігоревім» та наблизити себе до славетної сторінки історії рідного краю.

f t g