Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Молебен за мир в Україні

У неділю зранку центральна площа Н-Сіверського була частково огороджена, чергували правоохоронці та медики.

Цього дня місцеві жителі та гості міста  вшановували память святого рівноапостольного князя Володимира, відзначали річницю Хрещення Київської Русі та молилися за мир в Україні. Під церковні звони та богослужебний спів колони вірян від усіх православних храмів Н-Сіверського рушили хресною ходою і зустрілися у центрі міста. Для учасників ходи та інших віруючих це значна подія адже вони вірять, що спільна молитва допоможе...

Людям вони потрібні, щоб люди більше вірили у Бога.

Всі віряни, християни думають про те, щоб скоріше настав мир, щоб закінчилась війна, не гинули наші воїни. Всі матері, бабусі чекають своїх дітей та онуків, щоб повернулись живими і ми за все це молимось.

Разом з н-сіверцями молилися за мирне майбутнє нашої держави і ті, хто не так давно переїхав жити до міста, і ті, хто проживає у іншій країні.

Для мене Н-Сіверський став рідним містом. Ми переїхали сюди з Одеси 5 років тому. Я дуже полюбила це місто, цей Поліський край для мене став рідним. Це древня земля, яка була охрещена одразу після Києва, з багатою тисячолітньою історією. Хресна хода - це велика надія, що в країні все нормалізується і не буде проливатись кров.

Це таке щастя для мене, що я зараз тут. Ми приїхали сюди на два дні на могилу батька. Це для мене  свято і радість. Я молю Бога, щоб він нам дарував дружбу та злагоду.

На честь свята Хрещення Київської Русі була звершена божественна літургія. Більше двохсот віруючих цього дня у спільній молитві зверталися до Бога аби в України був мир.

Після завершення благодарственного молебня до всіх вруючих звернувся ієромонах Моісей зі Спасо-Преображенського монастиря. Він закликав всіх християн брати приклад з наших святих попередників, утвержувати християнську мораль у особистому і суспільному житті, любити Бога та Україну.

Ієромонах Моісей: "Ми зібралися посеред нашого міста, щоб подякувати Богу за те, що він дарував нам православіє в спадщину, що нам не доводиться обирати як рівноапостольному князю. Не доводиться стояти перед вирішенням складних ділем, а просто приймаємо як традицію наших предків святе православіє".

В Н-Сіверському Спасо-Преображенському монастирі вже тиждень перебувала частка мощей святого апостола Андрія Первозванного. Цього ж дня поклонитися святині могли всі бажаючі і на центральній площі міста після завершення молебня.

f t g