Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Оздоровча кампанія на Чернігівщині триває

Оздоровча кампанія на Чернігівщині продовжується. Відкрито другу зміну обласної літньої школи для обдарованих та талановитих дітей на базі табору "Юний турист" національно-патріотичного профілю. 25 липня діти з екскурсією завітали до Н.-Сіверського, де відвідали гімназію №1 та музеї міста.

Поспілкувавшись з дітьми відчуваєш дух патріотизму і не випадково, адже зібрались справжні патріоти- призери та переможці конкурсів, змагань, серед них і призери ІІ (обласного етапу) Всеукраїнської дитячо-юнацької, військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Так Віталій Драч родом з села Данина Ніжинського району відпочиває в таборі третій рік поспіль. Захоплюється історією України та історією рідного краю. Кожного року відпочинок в літній школі дивує, каже хлопець.

Віталій Драч - учень Данинського НВК Ніжинського району: "Кожна зміна мене по-своєму дивує і приємно вражає. Ця зміна не вийняток і багато екскурсій були для нас пізнавальними. Боріться за путівку сюди, бо це того варте, адже це дійсно елітний табір і тут дуже круто".

Вдруге в літній школі для обдарованих та талановитих дітей відпочиває та оздоровлюється і новгород-сіверець, гімназист Дмитро Тимошенко.

Дмитро Тимошенко - учень Н.-Сіверської гімназії №1: "Вже з першого дня розпочалося активне і цікаве дозвілля: різні брейн-ринги, мовні батли бо це також складова національно-патріотичної зміни. З впевненістю можу сказати, що профіль цієї зміни набагато краще ніж профіль тогорічної зміни. Ця зміна виховує юних патріотів своєї країни, виховує дух патріотизму. Друзі у мене там є дуже багато і я сподіваюсь, що буду продовжувати спілкування з ними після того як зміна закінчиться".

Відпочинок для обдарованих дітей безкоштовний. Зміна триває 21 день. Має назву літня школа тому, що в ній поєднується кваліфіковане навчання зі змістовним відпочинком та насиченим дозвіллям. Разом з тим діти беруть участь у екскурсіях відкриваючи для себе таємниці Чернігвщини.

Володимир Довбенко - директор табору "Юний турист": «Це екскурсії по історичним місцям Чернігівщини. Багато у нас змагань спортивних. Діти з задоволенням виступають, змагаються. У другій зміні також переможці, учасники гри «Сокіл» («Джура») які зайняли друге та третє місце, решта дітей це переможці спортивних змагань. У нас екскурсії були в Батурині, Любечі також екскурсії по музеях Чернігова. 

Такий відпочинок в літній школі дасть можливість обдарованим та талановитим дітям Чернігово-Сіверщини не тільки відпочити, а й поповнити свої знання.

f t g