Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

В Новгороді-Сіверському продовжаться роботи з благоустрою

Що найбільше хвилює новгород-сіверців стосовно благоустрою міста? По-перше, це поганий стан доріг. Ввечері до цієї проблеми додається ще одна - неякісне освітлення. І третьою глобальною проблемою є сміття. Як же їх вирішити, адже ці проблеми накопичувалися в нашому місті роками.

Всі ці проблеми знають уміській раді. А як їх вирішити? Хоча б поступово. Про це говорили на засіданні разом з депутатами міської ради. За півроку вдалося перевиконати міський бюджет на 2 млн.800 тис. грн. Куди направити ці кошти? З цим питанням міський голова Олег Бондаренко звернувся до депутатів, бо саме вони представляють інтереси новгород-сіверців.

Олег Бондаренко - голова Н.-Сіверської міської ради: "Для нас в місті головним завданням є те, що наші громадяни повинні себе в першу чергу комфортно почувати. Комфортне проживання в нашому місті складається з чистих вулиць, з відсутності ямок, з прибирання міста і з його освітлення, скажімо так, і з його безпеки".

Першочерговим завданням у місті є хоча б ямковий ремонт доріг, бо на капітальний потрібні значні кошти, з цим погодилися всі депутати міської ради і вирішили частину бюджетних коштів направити саме на приведення в належний стан н.-сіверських доріг. Також роками місто потерпало від сміття, зараз ця проблема частково вирішена, але щоб повністю її подолати, потрібно закупити ще 100 контейнерів. Один коштує 6,5 тисяч гривень, одразу всі купити не вдасться, вирішили депутати, тому цьогоріч придбають ще 50. Ще одним, як кажуть в народі, каменем зіткнення є неякісне освітлення Н.-Сіверського. Тож на засіданні було вирішено частину бюджетних коштів направити на закупівлю світлодіодних ламп. Загалом же кажуть депутати не першого скликання така відкритість розподілу бюджетних коштів важлива, адже народні обранці, як ніхто інший знають проблеми мешканців вулиць.

Антоніна Гузенок - депутат міської ради: "Раніше проходили об'єднані комісії і вирішувалося, куди підуть гроші. Мені сподобалося це обговорення і, я думаю, що так буде краще".

Другим питанням, яке викликало жваве обговорення депутатів, стало об'єднання територіальних громад. Голова міської ради Олег Бондаренко висловив свою думку стосовно перспективного плану об'єднання.

Олег Бондаренко - голова Н.-Сіверської міської ради: "Я вважаю, що у нас в районі і в місті повинна бути одна об'єднана громада. Я з такою позицією виступав і на попередній роботі і зараз, тому що це оптимізує роботу всіх органів управління, адже коли буде об'єднана територіальна громада, буде так би мовити, один орган управління, буде один голова громади, не буде ні районної ради, не буде ні райдержадміністрації, а буде префект, як це передбачено, в сільський місцевості буде сільський староста. Ці реформи, вони невідворотні, нам немає іншого шляху, як об'єднатися з тими населеними пунктами, які знаходяться на території нашого району".

На засідання запросили голову районної державної адміністрації Олену Мовчан, яка наголосила на перевагах децентралізації та необхідності співпраці з цього питання міських депутатів з головами сільських рад та депутатами районної ради.


f t g