Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

В Слобідці вперше відзначили день села

Слобідський клуб цього дня був переповнений, як кажуть, і старими, і малими. На заваді не став навіть рясний літній дощ, який декілька разів впродовж дня вносив корективи у програму святкування - гуляння мали проходити під відкритим небом. Однак бурхливі та щирі оплески, які лунали у клубі, довели, що навіть похмура погода не може зіпсувати настрою.  Офіційну частину святкувань відкрив вітальним словом сільський голова Віталій Довбня. Скільки теплих слів та побажань лунало цього дня на адресу слобідчан. Один за одним піднімались на сцену сільського клубу гості свята, згадували минулі роки, мріяли про майбутнє невеличкого села та розквіт громади.

 

Микола Шкарабура – меценат уроженець с. Слобідка: «Де б вас доля не носила -  ви завжди пам’ятайте не тільки те, що тут ваша пуповина, а тут наш вічний борг перед цією землею. Ми знаємо, що Батьківщина в нас одна. Її не можна поміняти, придбати чи продати. Нехай вас Бог всіх береже і будемо частіше бачитись».

Не оминули увагою організатори свята нікого: довгожителів села та багатодітні сім’ї, новонароджених сіверян і тих, хто вже на заслуженому відпочинку, хто цього річ ступає на шлях дорослого життя і хто боронить нашу державу від ворогів. Хвилиною мовчання вшанували загиблих українських воїнів.

Василь Нечепа – народний артист України: «Коли я виступаю в школах, дитсадках - прошу дітей, щоб вони передали своїм батькам, що у нас в Україні війна – війна страшна. Знов наших убивають. У нас сьогодні урочистий день. Якщо ви заснували це свято, то збирайтесь щороку. Люди всі однакові. Нема кращих людей. Ми всі рівні. Мене запитують: що ти робиш в селі? Я сам з села. З села ми всі. Ми плоть от плоті цієї малої землі, яку в польоті-перельоті потрійно славлять журавлі».

Скажіть бо , коли ще була б можливість простим людям з села не просто почути українські пісні у виконанні народного артиста України Василя Нечепи, а й поспілкуватись з відомим кобзарем та лірником.

Наталія Ірха: «Це дуже добре, що наша громада вирішила провести таке свято. Насамперед, це свято для маленьких діток, які долучилися до такої високої культури, мистецтва,послухали народного артиста України. В селі небагато розваг для дітей. Сьогодні дітки вперше побули на батутах, відчули радість свого дитинства».

Радісний гомін дітвори й батьків не стихав в Слобідці до вечора. Кожен знайшов собі розвагу: діти катались на квадрациклах, стрибали на батутах та випробовували себе в змагальних іграх. На заваді не став навіть рясний дощ.

Тетяна Канцелярська: «Дощик пройшов, нас усіх підмочив і додав настрою. Ми хочемо сказати спасибі тим людям, які нам допомагали в підготовці свята. Люди тут прекрасні, веселі, запальні, а особливо молодь. З’їхалося на свято піврайону».

f t g