Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Оформити закордонний паспорт відтепер можна і в Новгороді-Сіверському

Оформити закордонний паспорт відтепер можна і в Новгороді-Сіверському. Таку послугу почав надавати Новгород-Сіверський районний сектор державної міграційної служби з 1 липня цього року. Для жителів міста та району це без сумніву дуже зручно, а ще й дешевше, бо їздити до Мени чи Чернігова по декілька разів зараз також витратно.

 

Звичайно дуже зручно стало, не треба нікуди їхати і думати як тобі забрати, чи якісь документи знадобляться, все в містя, поруч.

Працівники районного сектору прийматимуть документи як у дорослих так і на виготовлення дитячих закордонних паспортів. Вони будуть виготовлятися двох видів: паспорт з безконтактним електронним носієм та без нього. Тобто перший варіант міститиме біометричні дані людини. Оформляти документ будуть лише в звичному режимі, тобто паспорт можна буде отримати через 20 днів, для термінового оформлення закордонного паспорту необхідно буде звернутися до обласного відділення у місто Чернігів.

Сергій Ковалевський - завідувач Н.-Сіверського РС УДМС: "Вартість виготовлення закордонного паспорта з урахуванням держмита та надання адміністративної послуги буде без термінового виготовлення буде коштувати в межах 566 грн. Це без урахування проплати у банку. Виготовлення закордонного паспорта без безконтактного електронного носія буде стрішки дешевше, буде вартістю близько 500 грн".

Вартість документа для дитини буде нижчою, адже для осіб до 16 років державне мито у розмірі 170 гривень не сплачується. Тож при зверненні до Новгород-Сіверського сектору державної міграційної служби аби отримати документ для виїзду за кордон, з собою слід мати наступні документи: паспорт, ідентифікаційний код отриманий після 2000 року та копії цих документів.

Сергій Ковалевський - завідувач Н.-Сіверського РС УДМС: "Новгород-Сіверським сектором буде розроблено графік прийому документів щодо документування дітей та виготовлення закордонних паспортів по різним дням тижня, щоб було менше навантаження, щоб менше було черг".

Вже в перший день прийому документів охочих оформити закордонний паспорт було чимало. А це говорить про те, що така послуга була дійсно необхідною для жителів Новгород-Сіверщини.

 

f t g