Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Буревій в Новгород-Сіверських лісах

Від буревію нещодавно постраждали Н.-Сіверські ліси. Поблизу села Блистова від пориву сильного вітру було знищено багато дерев на площі майже 8 гектарів.

Як зазначають представники ДП "Н.-Сіверське лісове господарство", про надзвичайну ситуацію їх повідомили в той же вечір і вони одразу ж виїхали на місце події. Збитків стихійне лихо нанесло чимало та на сьогоднішній день проблема не лише в цьому, а й в тому, що не так і легко прибрати ці наслідки.

Віталій Сидько - головний лісничий ДП "Н.-Сіверське лісове господарство": "Постраждали насадження у двух кварталах 3-му, 5-му. Ми зараз знаходимось в 5-му кварталі цього лісництва. Зразу ж на другий день працівниками лісгоспу, лісництва була проведена робота по відведенню цих ділянок. В вихідні дні працювала спеціальна комісія за участю представників лісозахисту, за участю представників нашого управління «Чернігівліс» також лісгоспу. Площа вітровалу становить 7,8 га. При оформленні всіх відповідних документів плануємо дані ділянки пустити в розробку."

Не дивлячись на всі ці труднощі, працівники багатьох лісгоспів Н.-Сіверського району готові через 10-15 днів розпочати роботи з ліквідації наслідків буревію.

Віталій Сидько - головний лісничий ДП "Н.-Сіверське лісове господарство": "Ми будемо залучати представників і бригади Кіровського лісництва, Лосківського, мабуть, і Задеснянського лісництва будемо знімати тому, що деревина втрачає свої товарні якості. Ми бачимо зломи, поваль, а це також ускладнює темпи заготівлі. Це буде супроводжуватись спеціальними інструктажами, супроводжуватись спецтехнікою і т. д."

15 хвилин страшного стихійного лиха і знищено близько 2,5 тисяч кубометрів лісу, а росли вони всередньому 50-60 років. Тож навесні на місці знищених дерев можна буде побачити молоді саджанці.

f t g