Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Держслужба вчора і сьогодні, перспективи її розвитку

«Державна служба вчора і сьогодні, перспективи її розвитку», - за таким девізом відбувся круглий стіл у центральній районній бібліотеці за участі ветеранів-держслужбовців, апарату райдержадміністрації та представників районної влади. На Новгород-Сіверщині становлення державної служби відбулося у 1993 році.

Ті держслужбовці, що на той час стояли у витоків її зародження, згадували, як все проходило. За словами Валентини Чернік, то були лихі 90-ті, коли вони могли місяцями не отримувати заробітної плати, мітингували, багато хто не витримував і залишав роботу. Проте були й такі, хто пройшов цей шлях і залишив після себе шлейф спогадів.

Валентина Чернік - голова Н.-Сіверської РДА 2005-2008 років: "Ми завжди були і будемо державними службовцями. Наша задача - не служити, а надавати допомогу людям. Зараз стикаєшся з проблемами, якщо в людини все гаразд, вона як би живе, якщо, не дай Боже щось трапиться, навіть якщо телефон відключать, все, заходять в такий глухий кут, що ніхто нікого не чує і не бачить. Хотіла побажати молодому поколінню, будь-ласка, будьте дуже уважні до нашого населення.

В цей день згадували незабутні роки несення державної служби. Як розповіла Поліна Герасимівна Шморгун, держслужбовець в першу чергу повинен допомагати людям у розв'язанні проблем і допомога ця потрібна йти від щирого серця. Це дійсно нелегка праця, яка потребує справжньої відданості людям. Тому й повинні сучасні держслужбовці уміло організовувати свою роботу та бути компетентними у поставлених перед ними завданнях.

Людмила Кучеренко - колишній держслужбовець: "Не вистачає елементарних речей, правильної організації своєї роботи. Свою енергію потрібно знати, куди направляти, вміти туди направити, це в старі добрі часи називалося наукова організація праці. Тобто потрібна елементарна організація і відповідальність".

f t g