Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Земля під забудову

Отримання земельної ділянки досі в Новгороді-Сіверському складне питання, адже є проблеми з містобудівною документацією. Однак нещодавно депутати схвалили рішення про розробку плану розширення меж деяких частин міста, що дасть змогу роздати земельні ділянки всім бажаючим.

 

Важливий крок у наданні громадянам України земельної ділянки у Новгороді-Сіверському вже зроблено. Поки що земельні ділянки міською радою не виділяються через відсутність відповідної містобудівної документації, проте, на останній сесії міської ради, депутати затвердили рішення щодо розробки проекту виготовлення детального плану території продовження меж житлового масиву певної частини міста.

Олег Бондаренко – Новгород-Сіверський міський голова: «Це стосується вулиць Сумської, Путивської, Поліської і вулиці Героїв Крут. На ці земельні ділянки найближчим часом буде розроблений детальний план, який буде додатком до генерального плану міста, який є застарілим. І на підставі розробленого детального плану буде можливість надати земельні ділянки всім бажаючим».

Нині в міській раді знаходиться більше сорока заяв на виділення земельної ділянки і це не лише від учасників АТО, а і від інших категорій громадян і, навіть, від громадян з інших регіонів.

Олег Бондаренко – Новгород-Сіверський міський голова: «Позиція моя, як міського голови, надати землю всім бажаючим. Хай приїздять люди, хай всі хто хочуть будуються в нашому місті. Ця позиція буде реалізована».

Проте проблема не лише нашого міста, але й взагалі України в тому, що зачасту замість побудови житлового будинку, люди використовують землю під городину або для перепродажу і тому виникають різні ситуації.

Олег Бондаренко – Новгород-Сіверський міський голова: «По місту немає жодної вільної земельної ділянки для того, щоб видати її людині для будівництва. Люди взяли і використовують ділянку під городину – це не припустимо. Якщо людина взяла ділянку для того, щоб побудувати дім, то вона повинна будуватись на ній, а не з метою перепродажу».

Ті громадяни, які хочуть взяти земельну ділянку, мають звернутися до центру надання адміністративних послуг. Там оформлюється заява до міської ради, додаються інші необхідні документи, серед яких і схема з публічної карти з орієнтовною бажаною земельною ділянкою.

f t g