Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Сіверський край багатий на творчих та талановитих дітей

За результатами ЗНО учениця Блистівського навчально-виховного комплексу Катерина Лавицька та учениця Дігтярівського навчально-виховного комплексу Діана Чмихун підтвердили свої золоті медалі. Катерина Лавицька захоплюється вивченням історії та правознавства, постійно приймала участь в олімпіадах з навчальних предметів, тому планує пов'язати своє майбутнє з етнографією чи археологією. Таку любов до рідного краю привели вчителі, зазначає дівчина.

 

Катерина Лавицька - випускниця Блистівського НВК: "Від природи я гуманітарій, в мене такий напрям, я дуже люблю цим займатися, у мене це виходить і ще звичайно завдяки своєму вчителю. Вона мене завжди наставляє. З самого початку, як тільки я перейшла у старшу школу, мені привели цю любов до історії, до рідного краю".

Випускниця Дігтярівського навчально-виховного комплексу Діана Чмихун також захоплюються вивченням історії рідного краю. У цьому навчальному році разом з учителькою працювала над МАНівською роботою, де порівнювали текст "Слово о полку Ігоревім" та говірки сіл району: Горбове, Дігтярівка, Кірове та Юхнове. Ця ж робота ввійшла в фінал ІХ Міжнародного конкурсу з українознавства, де показали себе на високому рівні.

Діана Чмихун - випускниця Дігтярівського НВК: "Збирали фольклор, ми досліджували саму цю пам'ятку, а також брали інтерв'ю, записували відео, яке показували при моєму виступі, також були записи різні. Я вважаю, що ми маємо пам'ятати нашу історію, а також нашу Новгород-Сіверщину. Вона є дуже цікавою, як саме і наші говірки цікаві, а також і сама пам'ятка є дуже цікавою, і багато в неї можна знайти над чим працювати".

Аби відзначити досягнення цих дівчат та ще 11 учнів  та 15 педагогів навчальних закладів району, які їх підготували 3 червня було нагороджено іменними стипендіями та заохочувальними преміями голови райдержадміністрації. На зустріч були запрошені учні-переможці ІІІ та ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, заключних етапів Всеукраїнських конкурсів, фестивалів, акцій. Всі ці перемоги здобуті в різних напрямках, серед яких історія, правознавство, українська мова та література, екологія, трудове навчання, образотворче мистецтво. Під час зустрічі панувала тепла та дружня атмосфера, кожен мав змогу розповісти про свої досягнення та плани на майбутнє. Голова райдержадміністрацій Олена Мовчан подякувала учням за їх наполегливість, бажання вчитися та любов до рідного краю. Завдяки відданій роботі вчителів з кожним роком талановитих дітей в районі стає все більше. Саме вони прививають молодому поколінню жагу до знань та допомагають досягти дітям високих результатів, тим самим готуючи їх до дорослого, самостійного життя.

Олена Мовчан - голова Новгород-Сіверської РДА: "Ці діти гідні кращої долі, гідні майбутнього і ми їм показуємо, що ми можемо краплинкою показати, що це майбутнє воно в нас є, воно в наших руках. Ми бачимо їх, ми пам'ятаємо їх, ми з кожним переговорили, ми знаємо всіх за іменами. Вони у нас не просто маса, а це люди, за кожним стоїть людина з прізвищем, з іменем, з історією, з мамою і з татом, з викладачем".

f t g