Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Сезон літніх пришкільних таборів відкрито

50-т дітей цього літа відвідає пришкільний табір на базі Дігтярівського навчально - виховного комплексу, дія якого розпочинається 1-го червня. За словами директора школи Наталії Чмихун до 2014 року цей навчальний заклад відносився до тих, які розташовані в зоні радіологічного контролю, у зв’язку з цим школярам надавалась пільга 4-ї категорії, тобто вони мали можливість на щорічне безкоштовне оздоровлення. Та 2 роки тому дану соціальну допомогу скасували, тож вчителі минулого року організували табір, аби побачити чи сподобається дітям. Відвідували тоді його 40 школярів віком від 6-ти до 14 років, як зазначили педагоги ця ідея була відпочиваючим до вподоби.

За словами одного із керівників табору Тетяни Приходько цього літа, протягом 14 днів, на дітей очікує насичена програма: відвідування музеїв, екскурсії, розважальні заходи і розвиваючі заняття з посиленим вивченням англійської мови, а вчителька, яка викладає її планує залучити дітей і до творчості.

Тетяна Приходько - вчитель англійської мови Дігтярівського НВК: "Планую поставити як мінімум дві п'єси англійською мовою - це дві казки, одна "Маша і Ведмідь", а інша "Семеро козенят". Це буде ставитися із групою для молодших школярів і зі старшокласниками від п'ятого по восьмий клас включно, ну і звичайно щоденно в нас будуть проводитись ігри на подвірї, але і правила, і слова діти будуть вимовляти англійською мовою."

Деякі діти відвідували пришкільний табір минулого року і вже ознайомлені з цьогорічною програмою тож вже готові до нових пригод.

"В минулому році ходив до літнього табору і мені сподобалось."

"В цьому році у літньому таборі ми будемо грати в ігри і розмовляти англійською мовою. Мені це подобається".

Взагалі, за інформацією, яку нам вдалось отримати в телефонному режимі від начальника відділу освіти Райдержадміністрації Світлани Білої, в 2016 році у Новгород-сіверському районі працюватиме 12 пришкільних таборів, в яких відпочине 400 учнів 1 – 8 класів. Також Світлана Валентинівна зазначила, що фінансування дитячого відпочинку повністю йтиме від районного бюджету, до того ж він цього річ збільшений майже на 30 %  і загальна сума складає 130 тисяч грн. Тож у розрахунку на одну дитину держава цього літа виділила 23 гривні на добу.

f t g