Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Останні дзвоники на Новгород-Сіверщині

Ось так, дзвінко, останній раз у цьому навчальному році, а для когось і в житті, пролунав шкільний дзвоник на подвір’ї Новгород-Сіверської гімназії №1. Позаду рік навчання, попереду літні канікули. Особливо схвильованими і поважними виглядають учні 4-х класів, адже нині вони також випускники початкової школи і на наступний рік навчання переходять вже до старших класів.

 

Вікторія Шевченко – учениця 4 класу Новгород-Сіверської гімназії №1: «В старших класах буде набагато важче, будуть нові предмети, друзі перейдуть у інші класи, деяких я можливо втрачу, буду сумувати за вчителькою».

Юлія Руденко – учениця 4 класу Новгород-Сіверської гімназії №1: «У мене є і радість, і сум. Сумую, що покидаю маленьку  школу, покидає свою рідну вчительку. Радію тому, що переходжу до 5-го класу, зустріну нових друзів, познайомлюся з новими однокласниками».

Традиційно говорили про підсумки навчального року, що минув, і висловлювали сподівання на наступний. Звісно, найбільша увага була прикута до 11-класників.  «Ви  ще сьогодні  діти, учні, а вже завтра будете заходити до гімназії як гості», – з такими слова звернулася до  випускників директор гімназії Віра Мокрякова.

Віра Мокрякова – директор Новгород-Сіверської гімназії №1: «Сподіваюсь, що випускники отримали дійсно потужні крила знань і могутні попутні вітри понесуть їх по життю.І хай ці дороги, які вони оберуть, дійсно стануть успішними, вдалими».

Традиційно, відзначили найкращих учнів, тих, хто успішно брав участь в учнівських олімпіадах як на місцевому, обласному так і всеукраїнському рівнях, та всіх школярів, які завершили навчальний рік на відмінно. Лунали побажання випускникам і від секретаря міської ради Юрія Лакози.

Юрій Лакоза–секретар Новгород-Сіверської міської ради: «Ви вирушаєте в доросле життя. Нехай світлою буде ваша дорога у самостійне життя, висвітлена добрими справами, прогресивними ідеями  та особистими перемогам».

За вже доброю традицією, батьки короваєм благословили випускників  в добрий час.  Звісно, найчуттєвішим моментом останнього дзвоника є випускний вальс. Всі присутні, затамувавши подих, спостерігали за кружлянням шкільних пар. Попереду доросле життя, вступ до вузів, самостійність, позаду велика,  вже давно рідна шкільна родина та друзі. Саме під час останнього дзвоника випускники 11-х класів розуміють, що двері в дитинство для них вже закриті назавжди, проте відкрита  широка дорога в дорослий світ.

Євген Хворост – випускник: «У мене на серці різні відчуття, оскільки я дуже радий, що вступаю в доросле життя, що в мене буде власне життя, що я буду вже в меншій мірі залежати від батьків. Але одночасно я відчуваю сум, бо я був зв'язаний з цими людьми, які мене покинуть після цього. І це дуже велика втрата, і це буде важко пережити».

Тетяна Шарай – випускниця: «Безперечно, кожен з нас буде сумувати і згадувати кожну мить нашого навчання і  ще якісь пригоди шкільні і цього буде не вистачати. Але віра в майбутнє буде нас гріти, підштовхувати до нових  звершень і нових перемог».

Для Наталії Умняшкіної це подвійне свято. Адже вона не лише класний керівник випускного класу, а ще  водночас і мама випускника.

Наталія Умняшкіна – класний керівник 11 Б класу Новгород-Сіверської гімназії №1, мати випускника: «Сьогодні надзвичайно важливий день для випускників, їх батьків та вчителів. Ми бажаємо нашим дітям міцного здоров’я, доброго шляху, натхнення, радості, щоб їм в житті завжди щастило»

Батьки ж бажали дітям гарного майбутнього та дякували вчителям.

Світлана Шарай – мати випускниці: « Дуже вдячна вчителям гімназії, що вони направляли, були батьками, підтримували у всьому. І надалі їм бажаю, добрих учнів, великих успіхів, щоб гімназія і надалі займала одне з перших місць нашої області».

Завершилося свято останнього дзвоника для випускників гімназії №1 благословенням на майбутнє життя від церковнослужителів Спасо-Преображенського монастиря.

 

 

Сьогодні вранці на подвір'ї Новгород-Сіверської гімназії імені Костянтина Дмитровича Ушинського було гамірно. Гімназійна родина завершила черговий навчальний рік. Одинадцятикласники закінчили школу. В цей сонячний день педагогічний колектив кожного з них згадав теплими словами, їм є ким пишатися і за ким сумувати, бо опікувалася цими дітьми ще з п'ятого класу.

Олександр Пшеничний - директор державної гімназії ім. К. Д. Ушинскького: "Сьогодні наступає особлива хвилина, якщо порахувати для наших випускників за роки школи прозвучало більше 20 тисяч дзвоників, але сьогоднішній дзвоник є останній і він є особливий.Особливий він тому, що він уже їх покличе сьогодні не на урок, а сьогодні він їх покличе у самостійне житття. І тому я хочу побажати їм, щоб вони досягли своєї мети, щоб здійснилися їх мрії. Якщо зустрінуться якісь труднощі на їхньому щляху, щоб вони змогли їх подолати".

На свято останнього дзвоника до гімназії завітали гості, керуючий справами виконавчого комітету Новгород-Сіверської міської ради Людмила Ткаченко.

Людмила Ткаченко - керуючий справами виконавчого комітету Новгород-Сіверської міської ради: "Попереду нові вершини, нові досягнення, а головне - нелегке доросле життя, в якому щодня доведеться робити важливий вибір, приймати рішення і нести відповідальність за них, відстоювати власні думки та переконання. Позаду тиха гавань безтурботної пори дитинства. Я бажаю вам, дорогі випускники, щоб ваші дороги були правильними, щоб ви досягли своєї мети, щоб ви знайшли себе в житті, щоб поруч з вами були мудрі наставники, вірні друзі, хороші щирі люди! Хай Господь благословляє всі ваші добрі починання!"

Емоції в цей день переповнювали всіх: і самих випускників, і батьків, які бажали своїм дітям знайти вірний шлях у житті, і вчителів. Розчулили присутніх вірші-побажання всіх учнів п'ятих класів та одинадцятикласників. Статні хлопці та тендітні дівчата подарували гімназії на згадку про себе вальс.

Святкова лінійка завершилась загальною спільною думкою - ці випускники для гімназійної родини найкращі і нехай усе в них буде добре. Самі ж одинадцятикласники зі сльозами прощалися з навчальним закладом, який став для них рідним.

Катерина Лапотко - випускниця державної гімназії ім. К.Д.Ушинскького: "Це одночасно і радісне і сумне свято. Радісне, що таке свято, закінчили школу, але, водночас, це дуже тяжко - прощатися зі школою, усвідомити, що це вже останній рік, останній дзвоник, я більше не буду у своєму класі, взагалі вже не буду вчитися в школі, що це все закінчилося. Тут я кожен день приходила, ми проводили цілий день з 7 годин і до 8 годин вечора. Ми тут були цілий день, цей клас для мене став рідним. Я бажаю всім своїм однокласникам здобути ту професію, яку вони омріяли, стати тим, ким вони захотіли. Я дуже всім бажаю добра, миру. Я всіх їх дуже люблю".

f t g