Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Новгород-Сіверські туристи увійшли в десятку кращих команд України

Змагання з техніки пішохідного туризму пройшли нещодавно у Вінниці. У них брали участь понад півсотні команд з різних куточків нашої держави. Дорослі спортсмени боролися за кубок України, молодші за чемпіонський титул. Новгород-Сіверські туристи - вихованці Євгена Балабка змагалися в молодшій віковій групі.

 

Євген Балабко - тренер з техніки пішохідного туризму: "Ці змагання на рельєфі дуже цікаві і престижні, на ці змагання приїжджає дуже багато команд з різних регіонів України. Цього разу було 52 команди майже з усієї України".

 Програма чемпіонату Вінницької області передбачала дві дистанції, одна з елементами рятувальних робіт, друга -  крос-похід. Дистанції для Новгород-Сіверських спортсменів були дуже складні, адже досвіду проходження скелястим рельєфом до цього у них не було. Незважаючи на це вони гарно впорались із завданням.

Євген Балабко - тренер з техніки пішохідного туризму: "Йшли по дистанції дуже добре, перемагаючи команду яка перемогла на дві хвилини, по всій дистанції вони перемагали, а дійшовши до останнього етапу де був спуск потерпілого з супроводжуючим та ще й зі скали, то для них це нове".

За словами тренера, саме через брак досвіду його вихованці на останньому етапі перехвилювались і заплутались у мотузках. Втратили багато часу та заробили штрафні бали, у результаті фінішували на першій дистанції шостими. Але незважаючи на це, вони ще багато команд залишили позаду. Друга дистанція, крос - похід, також була не з легких, незнайома місцевість не дала змогу нашим туристам показати все на що вони здатні, але вони доклали всіх зусиль та дійшли до фінішу поступившись лише шістьом командам. За підсумками двох змагальних днів новгород-сіверські юні туристи посіли 6 сходинку турнірної таблиці.

Євген Балабко - тренер з техніки пішохідного туризму: "На перемогу не розраховували, але їхали виступити якомога найкраще. Я вважаю у нас це вдалося. Для прикладу приймали участь ще такого ж віку команда з Талалаївки - це чемпіони України в закритих приміщеннях, які посіли 10 місце і команда з СМТ Варва - бронзові призери чемпіонату України, також закритих приміщеннях, вони посіли шістнадцяте місце, а ми шості. Ми в десятку кращих увійшли".

Керівник гуртка з техніки пішохідного туризму Новгород-Сіверської гімназії №1 говорить що участь у чемпіонатах такого рівня та досягнення його вихованців -  це вже перемога, та значний поштовх рухатись далі. Вже маючи певний досвід новгородсіверці сподіваються покращити свій результат на наступних подібних змаганнях, що відбудуться вже у жовтні.

f t g