Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

В Новгород - Сіверському триває популяризація деснянського-біосферного резервату

Біосферний резерват бере свій початок на північних околицях міста Новгород-Сіверський, загальна площа становить 70 тисяч гектарів. Це заповідна зона національного парку та пам'ятка природи загальнодержавного значення. Біосферний резерват "Деснянський" став 7 в Україні, в рамках пробігу Деснянським біосферним резерватом з метою його популяризації співробітники заповідника зустрілись з учнями в краєзнавчому музеї. Науковець Сергій Панченко провів заняття у формі гри, під час якого діти і самі того не підозрюючи, мали змогу побачити вид рослин нашої місцевості, спробувати сформувати колекції і пояснити які рослини розповсюджують насіння, які плоди. Такі форми роботи приваблюють відвідувачів музею.

 

Тимофій Бондаренко - учень державної гімназії ім. К.Д.Ушинського: "Мені сподобалась гра, тому що я дізнався як можна колекціонувати, що можна колекціонувати. Науковець гарно розказав і все було зрозуміло".

Людмила Ядута - учениця державної гімназії ім. К.Д.Ушинського: "Мені закортіло просто зробити колекцію з рослин, мені дуже цікаво буде збирати якісь рослини, обробляти їх, щоб не було ніяких пошкоджень і мені дуже цікава було ця гра, тому що тут можна дізнатися нове, які рослини є, які зерна є рослин".

Цього разу наукові співробітники Старогутського заповіднику приїхали з подарунком, привезли раритетне видання Червоної книги, до речі в розробці якої причетні і співробітники національного парку. За словами завідуючої краєзнавчим відділом музею Ніни Авдієнко, це видання доповнить експозицію та послужить матеріалом у роботі.

Ніна Авдієнко - завідуюча краєзнавчим відділом музею-заповідника "Слово о полку Ігоревім": "Вона нам дуже необхідна, ця річ, ми її чекали і дуже вам дякуємо за ваше сприяння. Я знаю, що дуже треба було попрацювати щоб отримати їх. Ми її обов'язково розмістимо в експозиції, річ ця для нашого краєзнавчого музею дуже потрібна".

Окрім подарованої книги того ж дня відкрили експозицію присвячену заповіднику. Наукові співробітники біосферного резервату запевняють, що такі зустрічі проводитимуться і надалі. А співпрацю з музеєм заповідником "Слово о полку Ігоревім" не припинятимуть.

Сергій Панченко - старший науковий співробітник НПП "Деснянсько-Старогутський": "Ми вже давно працюємо з низкою установ Новгорода-Сіверського, вже маємо візит- центр, і в нас досить потужна співпраця із музеєм "Слово о полку Ігоревім". Такі форми роботи приваблюють відвідувачів до музею. Національні парки і музеї близькі ще і в тому, що до нас приходить мало відвідувачів. Зараз є багато інших способів розважитися, і не завжди люди вибирають для розваг або для активного відпочинку саме національні парки і краєзнавчий музей. Тому ми об'єднали свої зусилля і я думаю що сьогоднішній захід довів що це недарма".

f t g