Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

9 травня сіверяни вшанували героїв Другої світової війни

Автор І.Радковець

В цей святковий день ми як ніколи відчуваємо глибоку вдячність перед тим поколінням, яке ціною власного життя та героїчних зусиль, зберегло нашу рідну землю та збудувало сучасну Україну. Цьогоріч визначаємо 71 річницю великої перемоги, ця дата вкотре нагадує нам, що в силах кожного з нас зробити подвиг в ім'я своєї Батьківщини.

 

 

Сьогодні з самого ранку люди з квітами поспішали до адміністративної будівлі міської ради, аби урочистою колоною пройти до вічного вогню. В цей день ветерани згадують події війни та діляться радістю від перемоги.

Михайло Олексійович Табаньков - ветеран Другої світової війни: "Свято дуже гарне, ми ним пишаємось, але здоров'я вже не те".

Семен Васильович Хавлук - ветеран Другої світової війни: "Це день кінця війни, підсумок посиленої боротьби радянського союзу, 110 мільйонів людей чотири роки віддали щоб перемогти, прогнати ворога з нашої Батьківщини.

Олександр Сергійович Новосельський - ветеран Другої світової війни: "Перш за все - миру і чистого неба над головою, щоб не було війни, щоб не було того, що ми пережили і за що ми боролись".

Микола Іванович Почечун - ветеран Другої світової війни: "І літаки, і артилерія, і кулемети і автомати кожного дня за тобою там слідкують, а тут закінчилась війна. Ура. Обійми, поцілунки до сліз, від радості сльози".

Це свято несе спогади про подвиг людей що вибороли перемогу. Сивочолих ветеранів з кожним роком на площі стає помітно менше, пустіють підготовлені для них місця, більшість відлетіли у вічність. Урочистий мітинг з нагоди свята розпочався з гімну та флешмобу школярів, після чого до всіх звернувся міський голова Олег Бондаренко, побажав здоров'я, оптимізму та мирного неба нашій країні.

Олег Бондаренко - голова Н.-Сіверської міської ради: "Мільйони українців загинули задля того, щоб ми сьогодні могли жити і працювати у вільній і незалежній країні. Сотні тисяч працівників тилу робили все для того, щоб наша земля була звільнена від фашистської навали, ми вклоняємося перед ветеранами, ми пам'ятаємо всіх загиблих".

Голова райдержадміністрації Олена Мовчан говорила про те, що ми всі гідні нащадки ветеранів, бажала мирного сьогодення.

Олена Мовчан - голова Н.-Сіверської райдержадміністрації: "Ми достойні нащадки вас, шановні ветерани. Я вам усім, які ще залишились, які не з нами разом, а по всьому району і, навіть, лежать у ліжках, бажаю здоров'я, надії, мирного неба і бажання щоб завтрашній день був світлим, надійним".

Від імені депутатського корпусу від себе особисто привітав з Днем Перемоги голова районної ради В'ячеслав Кауфман.

В'ячеслав Кауфман - голова районної ради: "Наш земний уклін усім хто бився на фронтах Другої світової, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край. Подвиг ваш безсмертний, пам'ять про вас, живих і мертвих нетлінна, вдячність народу безмежна. Щиро бажаю всім міцного здоров'я і довголіття, добра і радості, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлішим і щасливішим. Зі святом вас, з Днем Перемоги!"

Про героїзм, силу духу, вічну скорботу, говорив під час виступу голова райради ветеранів Микола Кливенок. Міцного здоров'я ветеранам, які сьогодні в строю, бажав військовий комісар Олег Отрощенко.

Олег Отрощенко - військовий комісар, підполковник Н.-Сіверського ОМВК: "Вічна пам'ять загиблим воїнам, міцного здоров'я ветеранам, які залишились в цьому строю. Нажаль сьогодні ми знову взяли до рук зброю, але я вірю в те що це ненадовго і ми знову будемо скоро жити на мирній землі. Слава Україні".

Їхні груди вкриті медалями, вони пам'ятають роки війни. 9 травня для фронтовиків день особливий та незвичайний, він нагадує їм молодість обпалену війною. Палкий дитячий привіт, найщиріші побажання здоров'я, злагоди, миру, на адресу ветеранів лунали від дітей Новгород - Сіверщини, вихованці дитячого садочку "Ластівка" вітали танком і звичайно квіти, квіти, квіти.

Новгород - Сіверщина вшанувала героїв Другої світової війни, по завершенні мітингу море квітів лягло до вічного вогню, як нагадування нащадкам та вдячність загиблим.

День Перемоги ветерани зустріли зі сльозами на очах, бо саме 9 травня згадують як боролися за свободу та незалежність. Головне чого хочеться побажати - це миру, нехай кожен день над нашими головами буде мирне небо, а завжди поруч будуть близькі та рідні нам люди. Цінуємо кожну мить свого життя та пам'ятаємо подвиги ветеранів. Ірина Радковець, Віталій Коровко телеканал "Сіверська".

f t g