Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Благоустрій кладовища у селі Орлівка Н.-Сіверського району майже завершений

Автор Г.Башта

Робота по благоустрою кладовища в селі Орлівка Новгород-Сіверського району наближається до завершення. Тривають останні приготування. І лише зараз, дивлячись на поодинокі зпиляні дерева та купи сухого гілля, можна говорити про її масштаби. А вони вражають. Майже місяць знадобився 6 місцевим мешканцям, що задіяні на громадських роботах, аби повністю очистити місцеве кладовище від аварійних дерев та чагарників.

 

 

Сергій Велкович – задіяний на громадських роботах: «З 8 годин ранку і до 16 години ми випилюємо, вивозимо, складаємо, зпалюємо – все що треба, те і робимо. Робимо прибирання села, думаємо очистити все. Плануємо ще й друге кладовище очистити».

Робота кипить тут з самого ранку, адже треба встигнути все прибрати до поминальних днів.

Сергій Єременчук – задіяний на громадських роботах: « Працюємо кожен Божий день, людям подобається те, що ми прибираємо на своїх територіях».Теперішній вигляд кладовища не може не радувати місцевих мешканців.

Любов Ковчин – мешканка с.Орлівка: «Раніше були дерева старі, гілки падали на хрести, було погано пройти. А зараз чисто, видно усіх, можна пройти по кладовищу, ні гілки не мішають, нічого. Я задоволена цим».

Місцеві мешканці не приховують своїх радісних емоцій, адже тепер місця вічного спочинку виглядатимуть належно і під час поминальної трапези можна буде не боятися, що сухе гілля впаде на голову.

Олександра Писаренко – мешканка с.Орлівка: «Зараз з кожним днем все чистіше і чистіше. Ось сьогодні ми прийшли прибрати свої могилки і своїх родичів , і бачимо, що майже все вичищено і до поминальних днів буде тут повний порядок. Дуже, дуже вдячні ми сільському голові нашому, який навів у нас такий порядок».

Сільського голову ми також зустріли на кладовищі. Він разом з іншими місцевими мешканцями наводив тут лад. Слід зазначити, що розчистка на кладовищі дерев та кущів справа не із легких, адже пам’ятники та хрести знаходяться близько один від одного. Проте, як запевнив сільський голова, жодних пошкоджень виявлено не було.

Віталій Рябченко – голова Орлівської сільської ради: «Під час вирубки дерев нами було залучено працівника з Краснохутірського лісництва, який валяв нам дерева. За час вирубки жодного пам’ятника, жодного хреста не було зруйновано».

 

f t g