Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Зміна назв вулиць в результаті процесу декомунізації не є зміною адреси місця проживання

Автор О.Кримова

Зміна назв вулиць в результаті процесу декомунізації не є зміною адреси місця проживання, тому згідно чинного законодавства у зв'язку з перейменуванням вулиць та провулків громадяни не зобов'язані йти до паспортного столу за відміткою про нову адресу.

 

 

Такі зміни можна внести безкоштовно в паспорт, коли буде зручно громадянинові – наприклад, по досягненню віку, коли в паспорт потрібно вклеювати нове фото, або під час зміни місця проживання. Щодо внесення змін до документів про власність на нерухоме майно, земельні ділянки, будь яке інше майно, в яких зазначені старі назви залишаються дійсними.

Людмила Ткаченко – керуючий справами виконавчого комітету Н.-Сіверської міської ради: Якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість, чи інше майно, земельну ділянку при цьому плата за зміну адреси не береться. Держава гарантує, що ці процедури будуть проходити безкоштовно.

Власникам автомобілів теж немає причин для хвилювання. Перейменування вулиць не є підставою для обов'язкової перереєстрації транспортного засобу і внесення змін до техпаспорту автомобіля. Його власник зможе це зробити коли буде продавати або дарувати авто. Наразі, вносити зміни до документів треба тільки юридичним особам, тому що в них зазначена юридична адреса.

Людмила Ткаченко – керуючий справами виконавчого комітету Н.-Сіверської міської ради: Внесення змін відбувається через Державну реєстраційну службу, це стосуються і фізичних осіб підприємців, але за необхідністю.

Треба зазначити, що процедура як для юридичних так і для фізичних осіб підприємців також є безкоштовною.

f t g