Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Учениця гімназії №1 отримала диплом ІІІ ступеня в конкурсі малої Академії Наук

Автор О.Кримова

Учениця гімназії №1 отримала диплом ІІІ ступеня всеукраїнського конкурсу захисту науково дослідницьких робіт учнів членів МАН, після чого на основі цієї роботи взяла участь в 1 всеукраїнській учнівській науковій школі.

 

 

Анна Корицька, учениця десятого класу гімназії № 1 здобула диплом ІІІ ступеня в другому етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів малої Академії Наук. Разом з вчителькою Анна працювала більше року над темою "Дикорослі квіткові декоративні рослини в природних умовах та на присадибній ділянці".

Анна Корицька - учениця Н.-Сіверської гімназії № 1: "Зараз кожен житель майже на кожне свято дарує один одному квіти, але найчастіше ми їх купуємо, а я хотіла показати тією роботою, що у нас в природі є дуже багато гарних квітів, які ми можемо розповсюджувати щовесни і робили на протязі цих років і що кожна ця квітка, вона є унікальною і ми повинні цінувати нашу хлору, яка є в нашім районі, тому що ці квітки малопоширені і хотілося б, щоб про них всі знали".

В галузі дослідження це не єдине досягнення Анни, показавши високий результат при захисті манівської роботи, дівчину запросили взяти участь у першій Всеукраїнській учнівській науковій школі сучасні проблеми природних наук, що проходили 23 та 24 березня на базі природничо-географічного факультету Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Брати участь у такій конференції сподобалось, дуже цікаво було слухати доповіді студентів вишу, зазначає гімназистка.

Анна Корицька - учениця Н.-Сіверської гімназії № 1: "Це дуже значна подія, тому що це перша конференція у нашому житті і вона дає досвід спілкування з науковцями. Знаєш, як себе поводити, що не треба хвилюватися, коли тебе питають. Просто можна логічно, послідовно викласти свою думку".

В майбутньому Анна планує надалі займатись дослідженнями та брати участь в подібних конференціях, адже вважає, що це їй допоможе при навчанні у вищому навчальному закладі.

f t g