Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

9 березня у Новгороді-Сіверському відбулась акція в підтримку Надії Савченко

Автор Н.Скляренко

Новгород-сіверці зібралися разом аби висловити свою підтримку незаконно ув'язненій льотчиці, народному депутату України, справжньому патріоту своєї батьківщини - Надії Савченко. Такого роду акції проходять у всіх містах не лише України, але й інших куточків світу, де живуть українці. Люди об'єднуються аби висловити свій протест щодо сфабрикованої справи проти Савченко. Під час акції говорилося про те, що Надія з 3 березня оголосила сухе голодування, на разі стан її важкий, рішення суду перенесли і всі мають у ці дні згуртуватися або підтримати незламну Надію.

 

 

Олена Мовчан - голова Н.-Сіверської РДА: "Величезна честь,  що ми маємо в своїй нації таких героїв, як ця жінка. Ця молода жінка, яка повинна жити, яка повинна дати цю надію всьому нашому суспільству. Сьогоднішні дні для Надії є вирішальними".

Свою підтримку Надії Савченко висловив міський голова Олег Бондаренко.

Олег Бондаренко - міський голова: "Ми приєднались для того, щоб внести свою краплю в ту ідею, щоб визволили нашу захисницю, щоб російська влада звернулась на те, що, кожний українець пишається цією жінкою, яка зараз знаходиться, скажімо так в полоні, ворожий країні".

Всі учасники акції акапельно виконали гімн України.

 

Громадські активісти Новгорода-Сіверського також долучилися до акції за Надію Савченко

Борис Домоцький - учасник акції: "Ми сьогодні закликаємо своїми голосами весь правильний світ постати за те, щоб була звільнена із ув'язнення наша Надія Савченко".

Згідно з розпорядженням Патріарха Київського і всієї Руси –України, філарета про загально-церковну молитву за звільнення Надії Савченко та інших полонених і заручників, захоплених та ув'язнених Росією, пройшов молебень у Новгороді-Сіверському. Всі дійшли спільної думки, що наразі Надії потрібна підтримка кожного з нас.

Микола Рахманий - учасник акції: "Іде війна і ця війна відбувається на всіх фронтах, на тому фронті, на якому я був, там відбувалась гаряча війна, коли падали снаряди, біля вуха літали кулі, осколки. Надя також зараз приймає участь у такій самій війні, але ця війна, вона за Україну,  за нас з вами, вона бореться за те, щоб наша держава справді мала своє достоїнство, гідність. Вона особистим прикладом показує приклад мужності, незламності.  Я вважаю, що всі ми маємо брати приклад з неї".

f t g