Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

З 1 березня розпочнуться щорічні медичні огляди школярів

Автор Н.Приходько

Щорічні профілактичні медичні огляди школярів цьогоріч розпочинаються дещо пізніше ніж у попередні роки, а саме з першого березня. Це відбувається у зв'язку з високим рівнем захворюваності дітей у січні-лютому цього року та карантинними заходами в освітніх закладах. Основною метою медоглядів є визначення групи з фізкультури, яку за станом здоров'я може відвідувати учень.

Алла Сич - лікар-педіатр: "Дитина абсолютно здорова - це основна група здоров'я, якщо дитина має ті чи інші відхилення в функціональному стані здоров'я - це підготовча група по фізкультурі, якщо дитинка перебуває на диспансерному обліку, має якісь відхилення в стані, в першу чергу в серцево-судинній системі, ця дитина обмежується в проведенні фізкультури. Вона по- своєму плану, або лікувальна фізкультура, або спеціальні вправи, які розробляються для дітей".

 

Пройти медичні огляди учні мають право впродовж року, проте лікарі зазначають, що швидше і зручніше це можна зробити за графіком, який розробляє медзаклад, тобто у відповідний день обстеження проходять школярі певного освітнього закладу. Як і в попередні роки, медогляди складаються з двох етапів: 1 -  діти з міста проходять в медкабінетах на базі своїх навчальних закладів, а сільські діти - на базі ФАПів. Другий етап передбачає огляд педіатрів та інших відповідних спеціалістів.

Алла Сич - лікар-педіатр: "Долікарський огляд - це маса тіла, довжина тіла, артеріальний тиск, проба Руф'є, резерви серцево-судинної системи визначає середній медичний працівник, другий етап - лікарські огляди, які проводяться в центрі первинної медико-санітарної допомоги, а діти 5-річного віку, 11- річного віку і 16-річного віку це діти, які оглядаються ще й вузькими спеціалістами в центральній районній лікарні".

Медики говорять, що такі обстеження дають можливість визначити стан здоров'я дитини на даному етапі розвитку та виявити деякі небезпечні хвороби на ранніх стадіях, що значно спрощує їх лікування.

f t g