Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

В Новгород-Сіверському районі активно проходять сходи сіл

Автор О.Харькова

З 25 січня в районі розпочато проведення сходів громадян. На сьогодні вони вже пройшли в двох десятках сіл Н.-Сіверщини. 19 лютого сходи села разом з виїзною нарадою при голові РДА пройшли і в найпівнічнішій громаді нашого району.

 

 

В залі засідань Бучківської сільської ради, як то кажуть, «ніде і яблуку впасти». Зі 149 жителів одного з найпівнічніших сіл Чернігівщини, на сходи села зібрались чи не 50 % громадян. Емоції, амбіції, образи і сподівання. Піднімалось чимало питань життєдіяльності громади, майже всі з них актуальні і болючі. Ціни на молоко, загроза закриття Бучківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, транспортне сполучення, утворення громадських пасовищ, питання благоустрою села. Напевно, чимало з цих проблем так і не будуть розв'язані, бо утримувати школу заради 11 учнів держава не буде, громаді не по кишені. То з наступного навчального року, скоріш за все, школярі займатимуться в Грем'яцькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Закупівельні ціни на молоко, на які так бідкаються селяни, навряд чи піднімуться найближчим часом. Автобусне перевезення в 2016 році за цим напрямком взагалі відсутнє, жодного разу в Бучки перевізник не направив транспортний засіб, хоча за ліцензією повинен це робити двічі на місяць. Утримання криниць, впорядкування сміттєзвалищ та утворення громадських пасовищ також хвилюють бучківчан. До речі, в грудні на сесії сільської ради були прийняті правила благоустрою населеного пункту, які, на жаль, більшість селян самі і порушують. На 24 лютого призначено планове засідання виконавчого комітету сільської ради, одним з питань порядку денного якого буде питання про санітарний стан населеного пункту. Чи стане після цього чистіше на півночі України? Побачимо.

f t g