Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Учнівське самоврядування в Костобобрівському НВК

Автор Г.Башта

Вже не один рік поспіль діє учнівське самоврядування в Костобобрівському навчально-виховному комплексі. За словами шкільного президента Христини Пильцової, воно складається з семи міністерств. Найбільш важливу роль покладено на Міністерство преси, адже кожного тижня воно має робити стенди, які висвітлюють події зі шкільного життя. Як розповіла нам Христина, воно справляється зі своїми функціями. До того ж, шкільне самоврядування взагалі покращує навчальний процес, адже сучасному суспільству потрібна та молодь, яка здатна позитивно самореалізуватися.

 

 

Христина Пильцова - учениця 11 класу Костобобрівського НВК: "В Міністерстві відповідають за різні діяльності в школі, такі як спорт, освіта, культура тощо. На кожен з них покладається велика відповідальність, тому що вони повинні не тільки проводити якісь заходи в школі, а ще повинні слідкувати, щоб учні гарно навчалися і щоб наша школа була найкращою, навчилися бути кращими, такими, які ми зараз є. За допомогою самоврядування, ми розвиваємо кругозір наших учнів і самостійність. Зараз я є членом районної ради старшокласників. Я досить часто відвідую такі заходи і нам розповідають, як ми повинні організовувати роботу в колективі, щоб вона була злагоджена. Нас навчають по-перше бути лідерами. Звичайно я б хотіла бути присутньою на якомусь заході якогось вищого щаблю, наприклад, районного, або обласних, але на даний час я не маю такої можливості. Дуже шкода".

Зараз Христина навчається в 11 класі, тож цей рік останній в її шкільному житті. Хто ж перейме від неї естафетну паличку та стане наступним президентом Костобобрівської ЗОШ побачимо, а поки що майбутня випускниця побажала рідній школі і надалі процвітати.

Христина Пильцова - учениця 11 класу Костобобрівського НВК: "Щоб наша школа з кожним днем все гарнішала і гарнішала, щоб наші вчителі залишились такими ж позитивними, сучасними, незважаючи на те, що наші вчителі дорослого віку, вони дуже сучасні. Я ніколи не зустрічала таких дорослих, які так могли б мене розуміти як підлітка. Своїм однокласникам хочу побажати, щоб вони після закінчення школи вступили туди, куди вони хочуть і здійснили всі свої мрії".

f t g