Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Дігтярівський НВК радо приймав гостей на семінарі вчителів

Автор І.Радковець

На базі Дігтярівського навчально-виховного комплексу пройшов семінар вчителів району. Учні та педагоги закладу гостей зустріли привітно, пропонуючи їм подивитись захід під назвою "Ой роде наш красний", на який зібралась вся шкільна родина, а також батьки учнів та громадськість села. Своїми виступами школярі закликали цінувати свою сім'ю. Кожне сказане слово, кожна пісня, були ніби освідченням любові та бажанням зробити щось приємне для рідних. Найбільше, мабуть, розчулили душі і серця присутніх найменшенькі вихованці закладу, котрі говорили про родину. Вразило почуття патріотизму, що відчувалось на перший погляд в одязі учнів, педагогів та батьків. Найстарші учасники заходу розповіли присутнім історію та обряди вишивки рушників. Згуртувати разом учнів, батьків та педагогічний колектив організатором свята вдалося.

 

 

 

Олена Криса - заступник директора з виховної роботи Дігрярівського НВК: "Цим заходом ми хотіли показати нашу співдружність, нашу співпрацю тому, що вважаю, що ні учнівський, ні педагогічний колектив, ми не могли б досягти тих результатів, того успіху якби не підтримка наших батьків".

Марія Нагорна - вчитель початкових класів Дігрярівського НВК: "Ми хотіли поділитися досвідом нашої роботи, я думаю, що це нам вдалося".

Другою частиною семінару було методичне засідання, під час якого вчителі району ділились досвідом роботи з родинного виховання. Обрали цю тему не випадково, адже з 2004 року у Новгород-Сіверському районі Дігтярівський навчально-виховний комплекс є опорним з питань родинного виховання. Вчителі наголошували, що в середині кожної дитини криються творчі можливості, а вони повинні працювати над тим, щоб розкрити цей потенціал. Окрім виховного напрямку, ділились педагоги навичками роботи з російської мови та зарубіжної літератури.

Ганна Сметана - вчитель російської мови та зарубіжної літератури Дігрярівського НВК: "Ми обмінювалися досвідом з проблеми роботи з обдарованими дітьми. Я намагалася донести до своїх молодих колег як я працюю, показала форми, показала, як ми виконуємо різноманітні завдання з олімпіади."

Марія Максименко - методист районного методичного кабінету: "Невипадково був обраний заклад Дігтярівський навчально-виховний комплекс, оскільки  це - саме школа-родина, яка показала нам свій напрямок виховання обдарованих, талановитих дітей, які мають дійсно високі показники як на районному, так і на обласному рівні."

Загалом у Дігтярівському навчальному закладі навчається і виховується 92 учні, навчальний процес забезпечує 21 педагогічний працівник, а завдання школи на сьогодні є формування учня, який здатний до саморозвитку, самовдосконалення, який уміє самостійно здобувати інформацію та розширювати світогляд, орієнтуватись у потоці інформації.

f t g