Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

У центрі Н.-Сіверського 12 грудня горів житловий будинок

Автор О.Харькова

Дим, сморід, автівка газової служби та 2 пожежні машини. Рятівники в роботі, зіваки обговорюють надзвичайну подію – горить 3-х квартирне житлове приміщення по вул. Карла Маркса, 22, самісінький центр Н.-Сіверського, район густозаселений. Від місця займання пожежі до сусідніх будівель – лічені метри. В одній з кімнат – декілька газових балонів, встигають попередити рятувальників сусіди погорільця, громадянина 1954 року народження. Це велика небезпека, як для рятувальників, так і для перехожих, що з зацікавленням спостерігають за гасінням пожежі.

 

 

Євген Бобров - провідний інспектор Н.-Сіверського РВ УДСНС України в Чернігівській області: Під час прибуття на місце пожежі, вогнем було охоплено дах житлового будинку. На гасіння пожежі було задіяно 2 автоцистерни. В сусідньому помешканні знаходилося 3 газових балони, які винесли".

За лічені хвилини дах зайнявся з усіх боків, майно ніхто не наважується рятувати, бо будівля до пожежі вже була аварійною. Сам факт пожежі ні в кого не викликав подиву.

Владислав Козіонов - сусід: "2 тижні тому, приблизно, в нього ковдра горіла, матрас горів, він його викинув біля поштової скриньки, притушили. А сьогодні зранку в 12 годин загорілося. Якісь хлопці викликали, а потім жінка говорить, горить у Жори, викликай. Я набрав номер, викликав. Через хвилин 15 приїхали".

Сусіди кажуть, що погорільцю вже не раз пропонували оформитись до соціального притулку, бо ж чоловік жив самотньо. Рятівники причиною пожежі називають необережне поводження з вогнем одного з господарів будівлі. Для сусідів та мешканців прилеглих 2-поверхівок - це стрес та застереження. Рятівники кажуть, обійшлося без жертв, однак вогнем знищено не лише житловий будинок, а й майно сусідів. Хто відшкодує втрати постраждалим та прихистить погорільця – питання залишається відкритим.

f t g