Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Цьогоріч батьки змушені самі купувати дітям новорічні подарунки

Автор Н.Захарченко

Через кілька тижнів розпочнуться новорічні свята. У кожної дорослої людини вони асоціюються з ялинкою, гарним настроєм та, звичайно ж, зі змінами на краще. Особливо на Новий рік чекають діти, адже Дід Мороз принесе довгоочікувані подарунки.

Новгород-сіверські малята вже знають, чого вони бажають, а деякі з них вже написали листи Діду Морозу.

 

"Так, я очікую новорічні свята. Я вже написав і відправив листа. Я дуже хочу ковзани.Я дуже очікую на новорічні свята. Я хочу турнік, листа вже відправив Діду Морозу.Хочу новий мобільний телефон. Я був слухняний. Думаю, що мені він принесе".

Раніше, щоб кожна дитина отримала новорічний подарунок, переймалися і держава, і батьки, і профспілки, а інколи знаходилися спонсори. Але вже другий рік поспіль держава не виділяє кошти на подібні заходи. Мешканка міста Новгород-Сіверський Євгенія Чернишенко має 2 синів, шкільного і дошкільного віку. По сумісництву жінка ще й член батьківського комітету. Розповідає, що хоч маленькі, але подарунки від Діда Мороза діти отримують і все це за рахунок батьків.

Євгенія Чернишенко - член батьківського комітету НВК "Дзвіночок": "Щоб всі наші діти отримали подарунки, на батьківських зборах вирішили з батьківським комітетом своїм власним коштом зібрати гроші, щоб наші діти на Новий рік побачили, що є Дід Мороз, вірили в цю казочку, хто їм приносить подарунки. Тож ми вирішили самі купити дітям подарунки, розкласти їх в пакетики і дати дітям ці подарунки, тому що держава нам вже 2 роки не виділяє нічого на садочок".

А от тим, хто є членом районної профспілки відділу освіти, буде легше, адже для їхніх дітей віком до 16 років кошти на подарунки у розмірі 17 тис. грн. будуть виділені, розповіла голова районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Катерина Короткевич.

Катерина Короткевич - голова районної організації Профспілки працівників освіти і науки України: "Президія районного комітету профспілки свого часу прийняла рішення про поздоровлення дітей членів профспілки з новорічними святами. Будуть різні заходи в профспілкових організаціях, первинних мається на увазі , і в районній організації. В Будинку школярів 8 січня об 11.00 буде проведено новорічний ранок для дітей членів профспілки. Для 500 дітей, навіть трохи більше, будуть куплені новорічні подарунки за рахунок профспілкового бюджету".

f t g