Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

7 грудня у Новгороді-Сіверському відзначали День місцевого самоврядування

Автор Н.Скляренко

Органи місцевого самоврядування вважаються дійсно народною владою, яка покликана працювати в інтересах суспільства і на благо людей. Нещодавно в Україні пройшли вибори, на яких ми обирали депутатів і водночас покладали надію, що глобальні проблеми, які турбують громаду роками, все ж таки вирішаться.

Олег Бондаренко - голова Н.-Сіверської міської ради: "Я пройшов майже всі мікрорайони нашого міста, спілкувався з людьми і я ті питання знаю, але думаю, що дуже багато тих питань, які ще необхідно вивчити, тому запропоную депутатам надати таку інформацію. Ми повинні знати, де у нас на якій вулиці не горить яка лампочка, щоб це знав по своєму мікрорайону кожний депутат, де у нас  що необхідно відремонтувати, де нам що необхідно побілити, підкрасити, щоб ми йшли в новий рік, щоб ми планували новий бюджет 2016 року і наскільки ми могли, настільки всі ті витрати внесли в цей бюджет".

Будь-який місцевий депутат у своєму повсякденному житті зустрічається з рядом проблем, з яким до них звертаються люди. Віталій Кром вже не один рік є депутатом міськради і як ніхто інший знає, що турбує громаду.

Віталій Кром - депутат Н.-Сіверської міської ради: "Я був депутатом п'ятого скликання, тепер я депутат сьомого скликання. Загалом люди звертаються для того, щоб ми їй склали якісь акти для субсидій, поділилися можливостями проживання в іхніх будинках, справки для дітей. Остання проблема - це наша міська баня, ремонт даху, так, допомагаємо всім, чим можемо. Залучили наших підприємців, "Агролісхоз", "Горлісхоз", допомагають матеріалами, намагаємося контролювати ремонт. Тепер я думаю, що всі питання будуть вирішуватися по закону, по регламенту, ми не будемо допускати тих помилок, які були раніше.

Евген Лисиця - новообраний депутат і тільки-но приступив до своїх обов'язків.

Евген Лисиця - депутат Н.-Сіверської міської ради: "Після виборів підходила одна людина, їй потрібно було надати акт про кількість мешканців, які проживають в квартирі. Коли розберуся з документами в міськраді, там поки було лише одне засідання підготовче, то потім пройду по вулицям, дам людям свій номер телефону, щоб вони дзвонили та планую проводити такі заходи, щоб дізнатися про проблеми, а потім донести їх до нашої влади, до мера, та винести ті питання на рішення сесії".

Ми провели опитування, з якого можна зробити висновок - переважна більшість молоді не знає своїх депутатів і не звертається до них, а ось старше покоління більш обізнане з цього приводу.

Насьогодні самоврядування у світі розглядається як єдина можлива найбільш раціональна форма влади на місцях і саме на неї покладають сподівання люди. Всіх, хто працює на благо місцевих громад, привітав міський голова Олег Бондаренко.

Олег Бондаренко - голова Н.-Сіверської міської ради: "Для того, щоб ми виконали всі побажання наших виборців, ми повинні бути здоровими, повинні працювати на благо громади і ставити перед собою ті цілі, які ми можемо виконати, тому що дуже великі сподівання покладені у наших людей і на депутатів, які обрані, і на мене як міського голову, і на міську раду, яка, я вважаю, повинна сподівання ці виправдати.

f t g