Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Мешканці північних районів Чернігівської області відтепер споживають якісний національний телепродукт

Автор Н.Скляренко

На радіотелевізійній передавальній станції Холми Чернігівської філії Концерну РРТ введено в дію телевізійний передавач потужністю 10 кВт.

 

 

Впроваджені заходи дозволили розширити до 60 кілометрів зону впевненого прийому програм телеканалу «Перший національний» (УТ-1) та телерадіокомпанії «ЕРА» у телемережі УТ-1, яка до цього здійснювалась передавачем потужністю 5 кВт.

Потреба у встановленні нового телепередавального обладнання виникла у зв’язку з недостатнім охопленням програмами національного мовлення прикордонних районів Чернігівської області. Така ситуація спричиняла загрозу поширення негативного інформаційного впливу на мешканців цих районів з боку Російської Федерації, яка на сьогодні є агресором на сході України, до того ж веде активну інформаційну війну проти українців.

Відтепер понад 150 тисяч осіб, що проживають у Щорському, Корюківському, Семенівському, Новгород-Сіверському та інших районах області, отримали можливість споживати якісний національний телепродукт, для чого необхідно забезпечити направлення антени в напрямку радіотелевізійної передавальної вежі в смт. Холми та здійснити налаштування телевізора на 33 телевізійний канал дециметрового діапазону.

Проблема із забезпеченням стовідсоткового охоплення інформаційного простору України вітчизняним телепродуктом характерна не лише для Чернігівської області, а практично для всіх регіонів, що межують з Російською Федерацією. Вони потерпають від негативного впливу російської пропаганди, зокрема, і через недостатність вітчизняного телевізійного покриття.

Зважаючи на необхідність термінового посилення інформаційної безпеки країни, питання забезпечення якісної ретрансляції телесигналу вітчизняних мовників у північних районах Чернігівської області взяли під контроль Кабінет Міністрів України та Чернігівська обласна державна адміністрація.

Встановлення даного передавача це лише перший практичний крок у вирішенні проблеми недостатнього охоплення програмами Національного телебачення прикордонних районів області.

f t g