Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Анна Корицька виборола 3 місце у всеукраїнському конкурсі «Чому Україні потрібна нова Конституція?»

Автор Г.Король

А чому не спробувати? Подумала учениця 10-А класу Н.-Сіверської гімназії №1 Анна Корицька, коли побачила в школі оголошення про Всеукраїнський конкурс есе  «Чому Україні потрібна нова конституція». Прочитала положення, зареєструвалася на сайті, продивилася багато матеріалу з теми і всі свої думки вилила в есе.

 

 

Анна Корицька - фіналістка Всеукраїнського конкурсу есе: "Моєю думкою було, що в старій Конституції, яка діє і зараз, незважаючи, що вона була признана найдемократичнішою Конституцією свого часу, але вона нажаль не діє. Нажаль, багато законів в нашій країні не виконуються. У мене було 5 пунктів, чому вони не виконуються.   Я наголошувала на тому, щоб головною соціальною та демократичною цінністю, новою Конституцією була свобода, щоб її творив сам народ.  Щоб кожна людина знала зміст Конституції".

З 8 сотень робіт учасників конкурсу, а це і учні, і студенти, в фінал пройшли 55 найкращих есе. І Н.-Сіверська гімназистка Аня Корицька. На офіційне нагородження всіх фіналістів запросили до Києва.

Анна Корицька - фіналістка Всеукраїнського конкурсу есе: "Його проводив Сем Роблер, один з ідеологів та сенаторів. Зайняла я 3 місце".

Та окрім диплому і грошового призу, Аня привезла з собою велику кількість вражень та яскравих емоцій.

Анна Корицька - фіналістка Всеукраїнського конкурсу есе: "Була вражена, коли побачила таких видатних особистостей, як Девід Бартон – це відомий історик та політолог США. Він розповідав про історію створення їхньої Конституції. Були ще пастори, сенатори, які розповідали про свою практику роботи у Генеральній асамблеї. Мене вразило, що такі люди приїхали до нас, щоб допомогти створити нову процвітаючу країну".

Не проти Аня брати участь і в інших подібних конкурсах, якщо їх тематика зацікавить юну гімназистку. Всім іншим радить не боятися, а розвивати себе.

Анна Корицька - фіналістка Всеукраїнського конкурсу есе: "Це нічого не варте. Просто напишіть роботу, відправте її. Завжди намагайтесь робити щось нове. Якщо ви зробите, то просто можете помилитися, а якщо не зробите, то будите картати себе, що не доклали зусиль, щоб не відкрити нові грані своїх можливостей".

f t g