Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

14 жовтня Новгород-Сіверський молився за мир в Україні

Автор І.Радковець

На хресний хід разом із настоятелями церков вийшов на центральну площу міста не один десяток віруючих. Там пройшла молебень на честь свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України. Цього року ці два свята вперше зійшлися в один день.

 

 

Я прийшла зі своєю сім'єю, чоловіком. Я плакала, настільки це мене зачепило, настільки воно не лише актуально, але й необхідно для нашої країни, для наших людей. Я вважаю,що подібні свята потрібні. Ми повинні всі разом бути відповідальними, приймати участь, не бути байдужими. Я думаю, разом будемо і все у нас буде добре.

Відчуваємо велике свято і підтримуємо це все, що відбувається.

В мене також чоловік відслужив все життя, він військовий, тому свято подвійне і це добре. Будемо сподіватися, що Бог нас об'єднає, а не розсварить наш народ.

Я за те, що потрібно підтримувати, молитися і вірити в те, що є Бог.

Радість така, що ми зібралися. Я думаю, загальна молитва надійде швидше до всіх.

Молебень за Україну на центральній площі міста провели представники Спасо-Преображенського монастиря, Микольської церкви та Успенського собору. Молились за весь український народ. Молебень до Пресвятої Богородиці за Україну тривала годину, молились за всіх тих, хто віддав своє життя за Україну, за тих, хто і нині бореться за свободу і незалежність.

Ієромонах Моісей: Ми збираємося просто, щоб подякувати Пресвятій Богородиці за те, що вона милує і покриває нас нізащо, наші життя слизькі і непотрібні, в житті ми допускаємо багато помилок, але одна обставина робить нас приємними в очах Пресвятої Богородиці, це тоді, коли усвідомлюємо, що ми глупі і мерзотні,  що ми потребуємо Божої допомоги, щоб хоч трохи виправити своє життя і припинити отруювати своє власне життя і оточуючих. Нехай Господь Бог допоможе нам, помолившись Пречистій Матері бути чадами Божими, бути дітьми, котрі йдуть за своїм батьком, і які нізащо в світі, ні за які блага земні не проміняють свою дитячу любов до свого небесного Правителя. Зі святом.

f t g