Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

З 1 вересня 2015 року підвищився прожитковий мінімум в Україні

Автор Н.Захарченко

Верховною Радою України з вересня місяця поточного року внесено зміни до законопроекту «Про державний бюджет України на 2015 рік». Згідно з цим проектом з 1 вересня прожитковий мінімум для всіх категорій українського населення підвищився на 13%.

 

 

Лідія Акуліна - начальник відділу адресних соціальних виплат УСЗН Н.-Сіверської РДА: "На одну особу в розрахунку на місяць з 1176 гривень до 1330 гривень, для дітей віком від шести років з 1032 гривні до 1167 гривень, на дітей віком від 6 до 18 років з 1286 гривень до 1455 гривень, для працезнатних осіб з 1218 гривень до 1378 гривень, для осіб, які втратили працездатність, з 942 гривень до 1074 гривень".

Враховуючи те, що прожитковий мінімум є базовим стандартом на основі якого визначаються розміри основних державних допомог і соціальних гарантій, зміни вплинуть на всі види витрат. На цьому зазначила начальник відділу адресних соціальних виплат управління соціального захисту населення райдержадміністрації Лідія Акуліна.

Лідія Акуліна - начальник відділу адресних соціальних виплат УСЗН Н.-Сіверської РДА: "Збільшилася допомога на дітей одиноких матерям, тимчасова державна допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Також підвищилась допомога на дітей, над якими встановлено опіку та піклування. Державна соціальна допомога на дітей-сиріт, які позбавлені батьківського піклування, також підвищилась".

Тим сім'ям, які мають статус малозабезпечених і отримують соціальну допомогу, з вересня місяця також буде виплачуватись збільшена сума, каже Лідія Акуліна.

Лідія Акуліна - начальник відділу адресних соціальних виплат УСЗН Н.-Сіверської РДА: "Розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям у 2015 році не може бути більше ніж 75% від рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї. Так рівень забезпечення прожиткового мінімуму для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям буде розглядатися в такому розмірі для працездатних осіб, раніше він складав 255 гривень 78 копійок, з вересня місяця буде 289 гривень 38 копійок".

Ще Лідія Акуліна зауважила на тому, що для отримання підвищених державних витрат звертатись нікуди не потрібно.

Лідія Акуліна - начальник відділу адресних соціальних виплат УСЗН Н.-Сіверської РДА: "Перерахунок проведено масово і в автоматичному режимі, всі отримані перераховані кошти надійдуть в жовтні місяці, і звертатися за переоформленням та перерахунком не потрібно".

f t g