Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Вихованці Віктора Балабки – Микола Шабетя та Олександр Гречаник - найсильніші боксери України

Автор О.Лельотко

Вихованці Віктора Балабки – Микола Шабетя та Олександр Гречаник - найсильніші боксери України. Ці титули вони здобули на турнірі Всеукраїнського рівня, що пройшов в Коломиї. Також за результатами цих змагань наші боксери отримали путівки на чемпіонат Європи.

 

 

Всеукраїнський турнір сильніших з боксу серед юнаків проходив в м. Коломия. У ньому брали участь понад 110 боксерів з 20 регіонів нашої держави. До відбіркового туру потрапили ті спортсмени, які на 2 попередніх змаганнях Всеукраїнського рівня показали найкращі результати. Чернігівщину представляли 3 боксерів: вихованці Віктора Балабки – Микола Шабетя та Олександр Гречаник, а також чернігівський боксер Данило Гора. Данило боксував у вазі 40 кг, він виграв з рахунком 3:0, у півфінальному за розділеним рішенням суддів поступився супернику з Луганської області та став бронзовим призером турніру найсильніших. На відміну від чернігівського новгород-сіверським боксерам вдалося не тільки дійти до фіналу, а й стати переможцями у своїй вазі.

Микола Шабетя - боксер: "В Коломиї я боксував перший бій з хмельницьким боксером, виграв достроково в 1 раунді, було не важко. Другий бій я боксував проти львівського боксера, виграв всі 3 раунди, бій був важкий, але всі 3 раунди виграв. Третій бій був найважчий, я боксував з боксером з Запоріжжя, виграв його 2:1".

Золоту медаль на турнірі найсильніших здобув і Олександр Гречаник. Найважчим, за словами тренера, був перший поєдинок.

Віктор Балабко - тренер з боксу: "Перший поєдинок у нас за жеребкуванням з спортсменом з Чернівців, це найменше, що нам хотілося в першому поєдинку, там такий "брудний" спортсмен, дуже багато відповідних прийомів, дуже багато боротьби, не хотілося з ним розпочинати, але за жеребом попало з ним. Перемогли дуже важко, але впевнено 3:0, за одноголосним рішенням суддів, але це був найважчий бій у Олександра на цьому турнірі".

У півфінальному поєдинку Олександр зустрічався з боксером з Чернівецької області. Наш спортсмен двічі відправляв суперника у нокдаун і в 2 раунді за явної переваги Олександра бій був призупинений. Результат фінального двобою не став несподіванкою, за одноголосним рішенням суддів, з рахунком 3:0 переміг наш спортсмен і став найсильнішим спортсменом у вазі 50 кг. Переможці у всіх вагових категоріях отримали ліцензію на участь на чемпіонаті Європи, що пройде наприкінці жовтня цього року в російському місті Анапа.

f t g