Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Всі районні прокуратури до кінця цього року будуть ліквідовані

Автор О.Лельотко

Прокуратура України крок за кроком іде до європейських стандартів. 15 липня цього року набрав чинності новий Закон України «Про прокуратуру», він передбачає поетапне реформування органів прокуратури, що відбуватиметься до кінця 2016 року. Перший етап вже розпочато, він стосується реорганізації місцевих прокуратур. Зокрема, в Україні після реформування замість 639 районних міських та міжрайонних прокуратур діятиме 178 місцевих, на Чернігівщині їх буде 5: в Бахмачі, Ніжині, Прилуках, Чернігові та Мені. Новгород-Сіверський район обслуговуватиме Менська місцева прокуратура.

 

 

Іван Клюй - прокурор Н.-Сіверського району: "Вбачається, що згідно нового Закону України «Про прокуратуру» в складі місцевих прокуратур допускається створення відділів. Більш доречними правильним воно так і буде. Створення цих відділів за галузевим принципом, тобто у нас в Новгород-Сіверському буде працювати територіальний відділ, який буде підпорядковуватись безпосередньо Менській місцевій прокуратурі за великим рахунком, ті повноваження які є, вони будуть виконуватися в тому ж обсязі як і на сьогодні зміни, тобто зміни стосуються перш за все безпосередньо організації роботи".

Новий закон «Про прокуратуру» передбачає скорочення штату відповідних органів. На сьогоднішній день кількість працівників прокуратури вже зменшено до 15000, у подальшому планується оптимізувати систему до десяти тисяч осіб. Формування штату оновлених місцевих прокуратур буде відбуватися за результатами проведення відкритого та прозорого конкурсного відбору, конкурс вже розпочато, у ньому взяти участь можуть як працівники прокуратури, так і люди які не працювали в цій системі. Найкращих буде призначено на відповідні посади в місцевих прокуратурах, процес набору буде проходити одночасно в усіх регіонах України і завершиться приблизно до середини грудня цього року.

Іван Клюй - прокурор Н.-Сіверського району: "Якщо ти виявив бажання, подав відповідну заявку, приймеш участь і доведеш, що ти відповідаєш тим критеріям які висуваються то звісно ти можеш обіймати, у мене всі працівники враховуючи хто на які сили розраховує, які бажання має, всі написали відповідні заявки і будемо готуватися, будемо приймати участь. Перший етап у нас уже розпочнеться 5 вересня, а там як Бог дасть і звісно ж як ти себе покажеш, все в твоїх руках. Якщо є бажання, можливість, а головне вміння і наявність знань то все можливо. Не буде робитися ухил, що ти працюєш значить тобі віддається перевага, там такого немає".

Також з початку наступного року посилюється контроль за дотриманням працівниками прокуратури антикорупційного законодавства, зазначає Іван Клюй, не уникне перевірки жоден.

Іван Клюй - прокурор Н.-Сіверського району: "В нас вже з 2016 року, кожен рік стосовно кожного працівника, буде проводитись щорічно, таємна перевірка доброчесності, тобто в нас інспекція створена в складі Генеральної прокури України, яка кожного року, по кожному працівнику буде перевіряти, можемо сказати так, відповідність його умов життя, що він купує - з нерухомості, з транспортних засобів його заробітної плати. Якщо відповідно виникають питання, то мабуть така особа працювати не зможе і відразу по ній буде прийнято рішення".

f t g