Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Володимир Дорош подарував рідній школі твердопаливні котли

Автор Н.Захарченко

Днями у с. Студінка Новгород-Сіверського району відбулось справжнє свято. Уродженець села, дізнавшись, що ЗОШ І-ІІ ст. можуть закрити через несправну котельню вирішив подарувати закладу 2 нових твердопаливних котли.

 

 

Студінська загальноосвітня школа І-ІІ ст. була на грані закриття через критичний стан опалювальної котельні, але учнів врятовано, Володимир Дорош, уродженець села і колишній учень цієї школи, дізнавшись про цю ситуацію, вирішив допомогти рідним землякам, купив і привіз два нових сучасних твердопаливних котли. За його словами, він настільки любить свій рідний край, місце, де він народився і виріс, що готовий допомагати односельчанам аби село не занепадало.

Володимир Дорош – меценат, уродженець с. Студінка: «Дізнався про цю проблему від голови райдержадміністрації. Зрозуміло – це моя школа. Мене емоції переповнюють, я не уявляю собі, щоб ця школа була закрита від того, що немає тих котлів. Котли коштують біля 60 тис. грн., і треба ще їх змонтувати, але це дасть можливість жити в теплі. Я розумію, що таке жити в теплі, тим більше в дитячому віці, я ж ходив у цю школу».

Жителі села та працівники дуже зраділи такому подарунку. Зустріли вони Володимира Дороша з короваєм і сіллю, висловили велику дяку, а учні школи в свою чергу підготували невеликий концерт. Голова Об’єднанської сільської ради Марія Науменко висловила найщиріші слова подяки

Марія Науменко – голова Об’єднанської сільської ради: «На превеликий жаль, далеко не всі, переходять від слів до справи. Ви один з небагатьох. Хочу висловити подяку від громади Об’єднанської сільської ради і від усіх присутніх за ваше чуйне серце, добрі справи, постійну турботу і допомогу всім нам. У цей не простий для нашого народу та всієї нашої країни час, хочу побажати Вам, Володимир Миколайовичу, витримки і тілесної, душевної сили. Хай Господь Бог і надалі благословляє Вас на добрі вчинки, а Матір Божа дарує здоров’я».

На цьму заході були присутні і представники райдержадміністрації. Голова Олена Мовчан дуже зворушена таким вчинком Володимира Дороша і разом з усіма вдячна за такий цінний подарунок для Новгород-Сіверського району.

Олена Мовчан – голова райдержадміністрації: «Треба щоб у наших дітей не розвивався комплекс неповноцінності, вони повинні відчувати, що немає значення, де вони виросли, немає значення, де вони народилися. Вони мають такий статус, вони мають в собі таке коріння, такий хромосомний набір, який може подолати величезні перешкоди для того, щоб все стало краще. Я рада, що тепер ваша школа буде тепла».

По закінченню святкування професійний співак та соліст гурту «Гармонія» Володимир Дорош заспівав для всіх присутніх кілька власних пісень та подарував землякам свої музичні диски. Тож завдяки таким небайдужим людям, діти села Студінка матимуть змогу навчатись в теплій рідній школі та здобувати середню освіту.

f t g