Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

З 8 серпня стартує сезон полювання

Автор Н.Захарченко

Через декілька днів  для більшості чоловіків настане відкриття сезону полювання на пернату дичину. За словами директора мисливсько-рибацького підприємства «Новгород-Сіверське» Віктора Овчиннікова саме 8 серпня з 16 години вечора офіційно можна полювати на птицю, але тим, у кого є на це всі необхідні документи, і хто вчасно придбав разову або сезонну картку відстрілу, яка цього року коштує 80 грн на один день та 330 грн на весь сезон полювання.

 

 

Віктор Овчинніков - директор мисливсько-рибальського підприємства "Н.-Сіверське": "Відкриття полювання на пернату дичину в наших угіддях починається в цю суботу 8 серпня в 16:00 і буде тривати до 15 листопада цього року. Мисливські дні: субота, неділя, середа, а для мисливців, які мають собак лягавих порід з документами, і четвер ще додатковий день. Які повинні бути документи у мисливця? Це посвідчення мисливця, контрольна картка порушень правил полювання і добутої дичини, членські внески повинні бути проплачені цього року. Звісно, повинен бути дозвіл на носіння та зберігання зброї в порядку, не прострочене. Для члена УООР сезонна відстрілочна картка коштує 330 гривень, разова - 80. Для не члена УООР, тобто для людей, які мають тільки посвідчення мисливця, ми також допускаємо їх до полювання, але тільки разові відстрілочні картки 160 гривень на один день полювання".

Якщо у мисливців є можливість, то потрібно брати з собою собак, адже це справжній помічник на полюванні зазначає Віктор Овчинніков.

Віктор Овчинніков - директор мисливсько-рибальського підприємства "Н.-Сіверське": "Мисливських собак треба брати на полювання, тому що собака допомагає здобути підранків, допомагає знайти дичину. Тому потрібні паспорти, але у кого їх немає, ми жорстких мір не застосовуємо. Якщо собака мисливська-  то нехай людина полює".

Також він нагадав про значне підвищення штрафів за незаконно вбитого звіра.

Віктор Овчинников - директор мисливсько-рибальського підприємства "Н.-Сіверське": "Нещодавна зміна такси за нанесення збитку мисливському господарству: за лося незаконно знищеного - 75000 гривень, за кабана і косулю - 33000 гривень і є там по 10000, качки по 1000 гривень якийсь вид, якщо він не червонокнижний звичайно. Червонокнижний, там взагалі передбачена кримінальна відповідальність".

f t g