Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Маленькі художниці презентували свої роботи

Автор І.Радковець

Поринаючи у культурно-мистецьке життя Сіверщини, ми з гордістю можемо казати: «Нам є чим і ким  пишатись». Дві маленькі художниці Аліна Тригуб та Поліна Пехотна презентували свої художні роботи у виставковій залі клубу "Княжа скарбниця".

 

 

Юні майстри пензлю Поліна Пехотна та Аліна Тригуб презентували свої роботи у приміщенні виставкової зали народно-аматорського клубу декоративно-прикладного мистецтва "Княжа скарбниця". Невеличка, але досить змістовна виставка маленьких художниць, але великих душею, дійсно неперевершена. Представлені роботи виконані акрилом і аквареллю. Поліна Пехотна та Аліна Тригуб є вихованцями художньої студії "Акварель", що діє при дитячій бібліотеці. Для дівчат така виставка їх робіт перша, кажуть, дуже хвилювались, хотіли, щоб все було якнайкраще, і їм це вдалося.

Аліна Тригуб - вихованка художньої студії "Акварель": "Для мене це дуже відповідальний день. Я дуже хвилювалася за це. Я дуже рада, що багато хто прийшов, побачив наші роботи, і ми готувалися дуже відповідально. Дуже приємно брати приклад, вчитися, розвиватися і насолоджуватися своїм хобі".

Поліна Пехотна - вихованка художньої студії "Акварель": "Я малюю олівцем, дуже люблю малювати, і також малюю різні квіти і тварин. Хотіла б навчитися малювати портрети".

Підтримати художниць, подивитися роботи, прийшли до зали клубу "Княжа скарбниця" поціновувачі прекрасного. Батьки дівчат, рідні, друзі, знайомі зізнаються відверто - роботи сподобалися.

Олександр Пехотний - батько Поліни: "Наскільки я знаю, тут багато людей, які займаються не тільки малюванням, тому це прекрасно, коли вони мають можливість виставити свої роботи, щоб подивилися люди. Це добре і для розвитку міста і для розвитку молоді".

Ірина Тригуб - мати Аліни: "Вона стала більш впевненою в собі, вона розкріпостилася. Більше їй подобається малювати пейзажі, тому що вона дівчинка - романтична натура, тому це в неї краще виходить.

Євген Турчик: "Я прийшов на виставку до своєї однокласниці і дуже приємно здивувався, тому що всі картини мені сподобалися, але найбільше мені сподобався оцей кіт. Я бажаю своїй однокласниці Поліні, щоб вона розвивалася і в майбутньому її виставки були десь в Парижі".

Серед художніх робіт дівчат – пейзажі, квіти, тварини. У розвитку свого таланту та майстерності завдячують батькам та викладачу студії "Акварель" Олексію Шевченко. Останній говорить, що це лише їх початок.

Олексій Шевченко - викладач художньої студії "Акварель": "Це тільки початок. Ще дуже багато чого вам треба навчитись. І якщо ви будете прикладати до цього зусиль, то ви досягнете великих успіхів. Я б хотів, щоб ви ніколи не навчилися всього, тому що якщо ви не навчитесь всього, то ви будете мати бажання до чогось йти. Якщо ви навчитесь всього, вам не буде в чому розвиватися".

Поринаючи в культурно-мистецьке життя Сіверщини, ми можемо з гордістю казати, що нам дійсно є чим пишатись і талановиту молодь треба підтримувати. Хоча, нажаль, цього разу відкриття виставки талановитих сіверянок залишилось поза увагою владних та громадських структур.


f t g