Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

У Слобідській дослідній станції почали вирощувати декоративні саджанці

Автор Г.Башта

Слобідське дослідне лісництво займається не тільки веденням лісового господарства, а й науково-дослідними роботами. На території дослідної станції є власний розсадник, де вирощують декоративні саджанці.

 

 

На території села Слобідка знаходиться дослідне лісництво, яке підпорядковується Н.-Сіверській науково-дослідній станції. Основний їх напрям - вивчення росту і розвитку насаджень в залежності від інтенсивності рубок, а також вирощування лісових культур із закритою кореневою системою. На території дослідної станції є власний розсадник. Тут велика увага приділяється заготівлі високоякісного насіння, яке є запорукою продуктивних насаджень. Володимир Іванович, лісничий Слобідського дослідного лісництва, розказав нам про свою роботу та лісові культури, які є найбільш продуктивними на сьогодні.

Володимир Серб - лісничий Слобідського дослідного лісництва: "Є наукові працівники, які знаходяться безпосередньо в Н.-Сіверській лісовій науково-дослідній станції, які виїжджають до нас сюди і закладають пробні площі і досліди. Насіння частково збираємо самі, частково закуповуємо у інших господарствах, співпрацюємо з іншими дослідними господарствами і стараємося високоякісне насіння закладати, з якого вже повинні створитися високопродуктивні лісові насадження. Звичайно найбільша приживаємість однорічних сіянців. Це вже перевірено на практиці".

Звичайно ж на сьогоднішній день найпоширенішою серед саджанців є сосна звичайна. Але не так давно почали вирощувати й інші декоративні рослини. Які саме - дивіться далі.

Володимир Серб - лісничий Слобідського дослідного лісництва: "Це модрини. Зараз нам треба отримати насіння і вже після цього закладаються  лісові культури, які вводяться в склад лісових насаджень, а з інших порід - частково вводимо листяні породи: дуб звичайний, липу дрібнолистяну.  Також займаємося і частково вирощуємо декоративний лісовий матеріал - самшит, дуже добре приживається, різні види ялівцю, листяні породи - бірючину, спірею, свидину, це  доволі популярні породи".

f t g