Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

У Н.-Сіверському районі планують створити 4 громади

Автор Г.Башта

Новій реформі бути. На засіданні за участі представників міської та районної влади було розглянуто проект перспективного плану об’єднання територіальних громад та ухвалено створення 4 громад Н-Сіверського району.

 

 

8 червня за участі представників міської та районної влади, сільських голів відбулось чергове засідання з розгляду проекту перспективного плану об'єднання спроможних територіальних громад. Були обговорені пріоритети, за якими має відбуватись об'єднання в територіальні громади. Отож, населені пункти, які захочуть утворити громаду, повинні знаходитись в радіусі дії адміністративного центру не більше як за 20 кілометрів. Ця зона може розширюватися до 30-35 кілометрів. Територія громади повинна бути єдина, без ніяких окремих вкраплень.

Павло Плотніков - заступник голови міської ради: "Основна ідея цього, це те, що швидка допомога або пожежна техніка повинні з центру цієї громади  доїжджати до населеного пункту  громади за час близько 30 хвилин. Ось тому і формується такий радіус, така площа цієї громади".

Найбільш бурхливо обговорювали фінансування територіальних громад, чи вистачить його, чи буде якась допомога з боку держави. Також залишається невідомою доля комунальних підприємств на селі, що буде з майном, яке знаходиться на балансі сільських рад - все це викликало неабияке занепокоєння серед деяких сільських голів. Згідно нової реформи, відбуватиметься укрупнення територій.

Олег Бондаренко - голова міської ради: "Всі ці громади,  на які ми ділимо наш район, з’являються такі собі міні райони. Тобто якщо це Грем'яч, Орлівка, Чайкине, Новгород-Сіверський з’являється міні район, в якому буде свій соціальний захист, своя первинна медицина у вигляді фапу або дільничної лікарні, своя освіта, своя культура. Тобто вся та інфраструктура - це буде точна копія інфраструктури чи міськради чи району , яка зараз у нас є.  Це буде вся інфраструктура в цьому адміністративному центрі, на які ми розділимо наші громади".

Наприкінці засідання було вирішено все ж таки направити проект перспективного плану на створення 4 територіальних громад по Новгород-Сіверському району.

Сергій Пунтус - міський голова: "На сьогоднішній день більш всього приємлива пропозиція - залишити 4 територіальні громади на території нашого міста і такий перспективний план запропонувати для його подальшого втілення в життя".

f t g