Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

3 сіверянки отримали почесне звання "Мати-героїня"

Автор Н.Скляренко

Не кожен отримує почесне звання "Мати-героїня". Для цього потрібно не лише народити, але і виховати гарних дітей, достойних громадян України. Сьогодні в Н.-Сіверській РДА почесне звання "Мати-героїня" отримали 3 жінки, одна з них Уляна Єгорівна Тимошенко з с. Полюшкине.

 

 

Уляна Єгорівна Тимошенко - мати-героїня: "В мене 4 доньки. Одна живе в Харкові, одна жила в Северодвинську, переїхала в Москву. Праонуків двоє маю вже. Працювала і дояркою, і свинаркою. Вистачало з мене. І вдома було господарство: і корова, і свині, і кури, і гуси. Все я тримала. Син живе в нашому селі з невісткою, допомагають.

На жаль, не всі жінки змогли особисто приїхати за посвідченнями через поважний вік і стан здоров'я. Це за матусь зробили їх доньки.

Тетяна Мурашко - донька матері-героїні: "Нас було п'ятеро: 4 сестри і брат. Нас мати виховувала, батька не стало 25 років тому. Спочатку коров доїла, потім біля телят була. В 50 років пішла на пенсію і ще потім працювала 7 років".

Вітала з наданням почесного звання жінок, що присвятили своє життя дітям, завідувач сектору у справах сім'ї, молоді та спорту РДА Неля Чугаєва.

Неля Чугаєва - завідувач сектору у справах сім'ї, молоді та спорту Н.-Сіверської РДА: "Це гідне, серйозне, почесне звання і хай ваші мами пишаються ним . Хочу сказати, що відповідно до законодавчої бази, яка існує у державі, почесне звання дає право на отримання 40 % від  прожиткового мінімуму до пенсії".

Дуже довгий і тернистий шлях треба пройти, щоб стати матір'ю-героїнею, не всім це вдається, тому треба берегти і шанувати таких людей, зауважила голова РДА Олена Мовчан.

Олена Мовчан - голова Н.-Сіверської РДА: "Здоров'я! Ви ж бачите, якщо 80 років мамі, дякуємо, що вона дожила, що вона жива, здорова і ви повинні тішитись цією честю, бо вони гідні. Ви і ваші мами гідні того, щоб отримати за життя цю честь, виростити і мати гідних дітей, і від Президента, і від держави отримати відзнаку".

Окрім посвідчення жінки отримали матеріальну допомогу у розмірі 10 прожиткових мінімумів та додаток до пенсії.

f t g