Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Незабаром стартує літня оздоровча кампанія – 2015

Автор Н.Приходько

Не менше половини дітей району планують оздоровити цьогоріч. Як завжди більшість школярів відпочине в пришкільних таборах. І взагалі, оздоровча кампанія - 2015 схожа на попередні, проте має і ряд особливостей.

 

 

Добігає кінця черговий навчальний рік. Під час літніх канікул діти матимуть змогу відпочити та оздоровитися в різних спеціалізованих закладах. Оздоровча кампанія - 2015 для сільських дітей нашого району буде схожою на попередню, проте матиме і свої особливості - каже завідувач сектору у справах сім'ї, молоді та спорту РДА Неля Чугаєва. Взагалі всіма видами відпочинку та оздоровлення планується охопити 700 школярів. Як завжди основна частина цьогоріч 400 дітей влітку відпочиватимуть у 12 закладах відпочинку з денним перебуванням. У 2015 році фінансування цих пришкільних таборів було дещо збільшено.

Неля Чугаєва - завідувач сектору у справах сім'ї, молоді та спорту Н.-Сіверської райдержадміністрації:"Що стосується фінансування наших районних оздоровчих закладів. На роботу закладів з денним перебуванням школярів виділяється 100 тис. грн.-це18 грн. в день на дитину. Якщо порівнювати з минулим роком, то було-12 грн. в день на дитину. Зрозуміло, що життя вносить свої корективи і ці ціни ми зрозуміло підняли".

Новинкою цьогорічного оздоровчого сезону стане функціонування мовних таборів, де діти будуть не лише відпочивати, а і вдосконалювати свої знання іноземних мов. В районі такі будуть діяти на базі 3 навчальних закладів. Традиційно працюватимуть і 2 позаміські діючі заклади. Це "Десна" у Бириному та Краснохутірська "Лісова казка". Плануються путівки і у "Дивосвіт" та "Електронік", що діють на території Чернігівщини. Оздоровитися можна і в закладі "Молода гвардія", що поблизу Одеси, а також відпочити за кордоном. Звичайно, цьогоріч існують і деякі складнощі, яких не було в минулому році, зазначає Неля Миколаївна. Проте сподівається, що оздоровиться  та відпочине цього літа не менше половини всіх школярів району.

Неля Чугаєва - завідувач сектору у справах сім'ї, молоді та спорту Н.-Сіверської райдержадміністрації: "В минулому році соцстрах платив за путівочку - раз, район виділяв за путівку - 2, тому там зовсім небагато доплачували батьки, також в минулому році Фонд соціального страхування організовував виїзди дітей на Чорне, Азовське море до 40 дітей-показник немалий. І діти які в нас є, я назвала 50 %, а я впевнена, що буде більше. Краще назвати, а потім покращити".

Особливу увагу цьогоріч буде приділено оздоровленню та відпочинку дітей переселенців з Донбасу, яких в районі 10, та 2 дітям шкільного віку, батьки яких загинули в зоні АТО.

f t g