Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Н.-Сіверські лісівники проводять профілактичні, протипожежні рейди

Автор Н.Скляренко

Вже з початку року працівникам ДП "Н.-Сіверське лісове господарство" довелось гасити 8 лісових пожеж, всі вони сталися з вини людей. Тому аби попередити загоряння і вберегти "зелені легені планети" від знищення, лісівники разом з працівниками міліції проводять рейди.

 

Першотравень багато новгород-сіверців святкують на природі, іноді місцем відпочинку стає ліс. Для когось радість, а комусь додається зайвого клопоту, лісівникам і правоохоронцям доводиться проводити рейди, аби попередити виникнення пожеж.

Андрій Курганський – інженер охорони та захисту лісу ДП «Н.-Сіверське лісове господарство»: «Сьогодні був проведений рейд з працівниками міліції. ДП «Н.-Сіверське лісове господарство» з настанням пожежонебезпечного періоду проводить заходи по виявленню порушень в лісі.»

Лише з початку року було зафіксовано вісім лісових пожеж, згоріло 6,3 га лісу, аби його відновити потрібно близько 50 років. Зазвичай, кажуть лісівники, трагедія трапляється з вини відпочиваючих, а знаходяться вони на природі як правило напідпитку. Тому до проведення рейдів залучають правоохоронців.

Віталій Лемзяков – інспектор з охорони громадського порядку: «Ми спільно зі співробітниками лісового господарства виїжджаємо, попереджаємо людей про вживання спиртних напоїв на відпочинку, про виникнення пожеж, про те як їх потрібно гасити, про те як потрібно розводити багаття.»

Минулого року через спалення сухої трави постраждав і луг поблизу лісу, і сам ліс. Аби риба на цьому місті почала нереститись має пройти не один рік. Все живе з цих місць зникає. Яка ж відповідальність передбачена за такі дії?

Андрій Курганський – інженер охорони та захисту лісу ДП «Н.-Сіверське лісове господарство»: Були складені протоколи за ст. 77 «Неправильне поводження з вогнем». Був накладений і стягнений штраф у розмірі 51 грн.»

Ще одна проблема наших лісів – сміття. На жаль не всі його прибирають за собою під час відпочинку.

«Сьогодні ми знаходимось у Биринському лісі. Погода сприяє тому, що багато сіверян і гостей нашого міста направляються у ліс щоб подихати свіжим повітрям, послухати щебет птахів і взагалі відволіктися від буденних справ. Хочуть люди від лісу багато, а йому залишають ось такі неприємні подарунки.»

Ті що смітять там де відпочивають навіть не замислюються над тим, що вони можуть повернутися на те місце знову, або ж сюди приїдуть їхні діти і тоді відпочинок на сміттєзвалищі буде не з приємних.

f t g