Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

На Новгород-Сіверщині завершено опалювальний сезон 2014-2015 років

Автор Н.Приходько

Опалювальний сезон 2014-2015 років на Новгород-Сіверщині завершено. Вже  від сьогодні всі підприємства, установи та організації і міста, і району опалюватись не будуть. Як каже начальник відділу житлово-комунального господарства райдержадміністрації Олег Душин перезимували в селах району досить спокійно, проблем з опаленням не було. Також були виконані і ліміти по споживанню газу, які під час цього періоду опалення були зменшені на 30%. Цьогоріч планують ще зменшити споживання блакитного палива.

 

 

 

Олег Душин - начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації: "В цьому році на бюджетних установах - це в основному великі школи: Чайкинський НВК, Печенюгівський НВК та Буда-Вороб'ївський НВК. Ми плануємо провести там реконструкцію газових котелень та поставити твердопаливні котли, та використовувати місцеві види сировини: дрова, торф та відходи деревообробки".

«Незважаючи на складну минулорічну ситуацію з газом та зменшення лімітів, опалювальний сезон в місті пройшов досить організовано», - говорить заступник міського голови Павло Плотніков, ще й до того загальна економія всіх енергоносіїв, в тому числі газу та електроенергії склала близько 20%. Ці результати планують ще покращити під час наступного сезону опалення.

Павло Плотніков - заступник голови міської ради: "Ми плануємо здійснити такі заходи як промивки котлів, опалювальних систем в загальноосвітніх закладах, щоб поліпшити опалювальні системи, зробити більш рівномірне опалювання учбових корпусів. Це питання, які зараз в роботі, крім того поставити нові лічильники в школі-сад «Дзвіночок», що теж за наших розрахунків дасть нам можливість дещо зекономити наші ресурси під час наступного опалювального сезону. Також визначається питання по переводу деяких закладів на альтернативні види палива".

Відключають опалення і новгород-сіверці, газ та електроенергія здорожчають, тож людям доводиться економити.

"В нас вже відключено, іноді в нас двоє діток, маленьких онуків, - сьогодні підтопили, а так вже три дні не топили, коли можна ми виключаємо".

"Ми вже не опалюємо, останні тільки два дні температура знизилась, на наступний рік вже треба буде економити, переходити на інші види опалення".

f t g