Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

Ініціативні новгород-сіверці провели суботники біля ЗОШ№2 та на узбережжі Десни

Автор Г.Король

Усі мешканці міста бачать як потопають в стихійних смітниках рівчаки та природні зони нашого міста, берег річки, пагорби. Дехто просто не звертає на це уваги, а інші прагнуть жити в чистому місті.  Тому минулими вихідними небайдужі молоді люди згуртувалися, аби прибрати побутове сміття за тими, хто не може це зробити власноруч.

 

Мешканці Н.-Сіверського, здебільшого активна та небайдужа молодь, зібралися на минулих вихідних для того, щоб зробити місто чистішим. За сприянням громадських організацій "Альтернатива" та "Княжий град" було організовано прибирання територій біля р. Десна, в районі моста біля ЗОШ№2, та вздовж річки, від району турбази до вулиці Герцена. Дівчата та хлопці, які прибирали в районі ЗОШ№2, облаштовували земельну зону, вирубували чагарники, фарбували міст. Проте ті, хто прибирає вже не вперше просто обурені, і їм дійсно болить, що пакети з побутовим сміттям, люди спеціально несуть до річки. Адже чисто не лише там, де прибирають, а й там, де не смітять.

"Напевно, наші люди не звикли до порядку, і все життя, коли тут було сміття, все кидали і кидали. Я вважаю, що їм не вистачає трохи вихованості і поваги до нашої праці, оскільки кожен рік прибираємо, а результату, як такого, немає".

"Йдуть, пляшку нікуди діти - кидають. У нас смітників мало, ніде не стоять, тому й кидають".

"Можливо, не вистачає культурності людям, вони розкидають сміття, де бачать - там і смітять. Я не знаю, чому люди смітять там, де чисто. Мені здається, що в наступному році ми також будемо прибирати, бо буде сміття".

Також цього дня молодь прибирала берег Десни від турбази "Ярославна". За 5 годин кропіткої праці було зібрано 2 вантажівки сміття, яке залишають за собою «найкультурніші» мешканці та гості міста, що відпочивають на Десні.

"І фізичні вправи, і пізнавальність: скільки вже дізнались назв пива, горілки, вина - просто задоволення".

"Берег річки дуже забруднений і я вирішила допомогти місту. Кожна компанія, яка приїздить сюди, повинна за собою хоч трішки прибирати, дбати про природу".

"Ми з подругою Тетяною, як майбутні медики, не змогли залишитись осторонь цієї доброї справи. Кожен повинен почати з себе, не викидати сміття, не пити пиво, і, взагалі, вести здоровий спосіб життя".

Долучилися до акції і місцеві підприємці, надавши активістам фарбу, пакети для сміття та транспорт.

"Дякуючи небайдужим новгород-сіверцям, деякі місця нашого міста чистішають. Наскільки вистачить совісті у інших новгород-сіверців, аби не забруднити те, що зробила оця молодь, побачимо".

f t g