Copyright 2017 - Філія ПАТ "НСТУ" "Новгород-Сіверська регіональна дирекція "Сіверська". Використання матеріалів з сайту лише за умови гіперпосилання на trksiver.com.ua

В РДА на прес-конференції обсудили проблемні питання з життя нашого району

Автор Г.Король

В районній державній адміністрації відбулася прес-конференція керівництва району з засобами масової інформації, на якій обсудили різні проблемні питання з життя нашого району, а також позитивні моменти.

 

Керівництво району, зокрема голова РДА Олена Мовчан та 2 заступники голови: Руслан Веремієнко та Борис Домоцький, відповіли на питання журналістів районних засобів масової інформації під час прес-конференції. Зокрема, мова йшла про роботу апарату РДА, виконання районного бюджету, проблеми та перспективи розвитку Н.-Сіверського району. 2014 рік був важкий, адже фінансові надходження до районного бюджету обміліли через від'єднання Н.-Сіверського, міста обласного значення, від району. «Тому, аби втілити у життя усі задуми владі потрібен час», - наголосила голова РДА.

 

Олена Мовчан - голова Н.-Сіверської РДА: "Хочеться навести порядок у районі, щоб люди відчули, що є контроль влади за законами, які у нас видаються. І що ми можемо їх донести до людей, і можемо цих людей захистити."

Щодо питання виконання бюджету, то перший заступник голови РДА Руслан Веремієнко зазначив, що всі заплановані показники на минулий рік були виконані, а в цьому році навіть і перевиконані по власним надходженням. Допомагає і держава у відповідному обсязі, проте без її допомоги у поточному році знову не обійтися. Найголовніше багатство Н.-Сіверщини і те, що вона може запропонувати потенційним інвесторам - це земля, тому питання її обробки є дуже важливими. На жаль, не всі аграрні підприємства виконують взяті на себе зобов’язання, як по посівам, так і по розвитку тваринницької галузі. Аби зекономити кошти на оплаті енергоносіїв  у наступному опалювальному сезоні, планується перевести деякі об'єкти бюджетної сфери на альтернативні види палива.

Руслан Веремієнко - перший заступник голови Н.-Сіверської РДА: "Це наша програма "Мінімум": всі наші бюджетні установи перевести на альтернативні види палива - в нас є для цього програма. Я так вважаю, що відсотків на 80 ми до початку опалювального сезону переведемо всі бюджетні установи (3 найбільших): це Чайкино, Печенюги і Смяч."

Знову ж таки, через брак коштів доводиться приймати такі непопулярні рішення, як закриття шкіл. Якщо дітей будуть підвозити до опорних навчальних закладів, то деякі вчителі поповнять лави безробітних.

Борис Домоцький - заступник голови Н.-Сіверської РДА: "Звичайно, розраховуємо на свідомість, що є пенсіонери. Друге -  це є частина людей, які, можливо, повинні піти за вислугою років. І, звичайно, що певна є частка людей, у яких виникає питання працевлаштування. Районний відділ освіти працює над тим, щоб можна було перерозподілити і запропонувати в інші села, а є люди, які мають, звичайно, отримати статус безробітних - про це треба говорити відкрито. І тому, ми розглядаємо питання закриття кожної школи не просто з точки зору технічного підрахунку, що ми економимо, а з того, що виникає нова проблема, і найголовніша серед них - це людський фактор."

Учасники прес-конференції обговорили також і питання культури, туризму та співпраці з обдарованою молоддю.

f t g